Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa WRC2-luokan neljänneksi. WRC2-luokan voiton vei norjalainen Andreas Mikkelsen Skodalla. Huttunen jäi voittajasta hieman alle kolme ja puoli minuuttia, kisan aikana hän ajoi kaksi erikoiskokeen pohja-aikaa. Palkintokorokepaikkaa rallista tavoitellut Huttunen ei ollut kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen. 

 - Meillä oli moottoriongelmia kisan aikana eikä vauhti riittänyt tällä kertaa parempaan, vaikka ajo osui mielestäni ihan kohdilleen. Perjantaina oli myös kallistuksenvakaaja poissa pelistä muutamalla pätkällä, joten tahmeaa oli, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi torstai-iltana ajetun Tarton kaupunkierikoiskokeen pohja-ajalla. Perjantaina ajettujen erikoiskokeiden jälkeen parivaljakko oli luokassa viidennellä sijalla. Sama tasainen tahti jatkui myös lauantain erikoiskokeilla, ja sunnuntaina he nousivat luokan neljännelle sijalle.

- Kisa oli heikosta tuloksesta huolimatta ihan OK ja kaikki sujui, mutta ajat olivat huonoja, mikä tietysti vetää mielen matalaksi.  Reitti oli hyvä ja ajettava, sen ainoa miinuspuoli ovat keinotekoisesti rakennetut hyppyrit, jotka ovat turhan teräviä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa, jossa he ajavat debyyttikisansa Rally1-luokassa Ford Puma Hybridillä.

- Nyt alkaa valmistautuminen kisaan, vaikka testiä emme ennen rallia ajakaan. Incar-videoita tulee katsottua todella tarkkaan seuraavien viikkojen ajan ja Shakedownissa pääsemme sitten tositoimiin.

Lopputulokset Viron MM-ralli WRC2-luokka, top 5:
1. Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen, NOR, Skoda Fabia Rally2 evo, 3:05:30.8
2. Teemu Suninen – Mikko Markkula, FIN, Hyundai i20 N Rally2, +25.3
3. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen, FIN, Skoda Fabia Rally2 evo +2:03.0
4. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Ford Fiesta Rally2, +3:27.0
5. Kajetan Kajetanowich – Maciej Szczepaniak, POL, Skoda Fabia Rally2 evo, +5:06.9

Kuvat: Hannu Rainamo

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla