Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu viikonloppuna Viron MM-rallissa Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokassa. Kolmen ajamansa MM-osakilpailun jälkeen M-Sportin suomalaiskuljettaja on WRC2-luokan MM-pisteissä kuudentena. Kauden avanneessa Ruotsin MM-rallissa Huttunen oli luokan kolmas ja sama sijoitus tuli tilille myös kesäkuussa Sardiniassa ajetusta Italian MM-rallista.

Huttunen on urallaan kilpaillut Viron MM-rallissa kaksi kertaa. Vuonna 2020 hän oli kisassa WRC3-luokan toinen. Viime vuonna matka päättyi ulosajon myötä keskeytykseen WRC2-luokan kakkostilalta.

- Sardinia oli meiltä hyvä kisa ja nyt näemme, mikä on vauhti nopeassa sorarallissa. Tämä on minulle mieluisa kisa ja teiden luonne tuttu, vaikka tälle vuodelle reittiä onkin vähän muutettu. Tavoitteena on ajaa kolmen parhaan joukkoon, Huttunen sanoo.

Viron MM-ralliin hän valmistautui nykyisellä autolla yhden päivän testillä maanantaina paikallisissa olosuhteissa.

- Testeissä auto tuntui hyvältä, kilometrejä kertyi noin sata. Todellinen suorituskyky selviää kuitenkin vasta kun ralli alkaa, sillä luokan taso on korkea. Yhtään ei ole varaa ihmetellä vaan täysiä on mentävä heti kättelyssä, jos kärkeen aikoo.

Testiä hän ajoi myös viime viikon perjantaina, mutta tällöin alla oli Ford Puma Rally1, jolla Huttunen debytoi elokuussa Rally1-luokassa Jyväskylän MM-rallissa.

- Rally1 -auto tuntui sopivan heti hyvin käteen ja sen suorituskyky teki vaikutuksen, joten Jyväskylää odotamme tietysti suurella innolla. Nyt on kuitenkin tärkeää ajaa hyvä tulos täältä ja alkaa vasta sen jälkeen keskittyä kotikisaan, Huttunen kertoo.

Viron MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 20:38 Tarton kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14:18. Kaikkiaan rallissa on 24 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 314. Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 29.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:

24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.–5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.–21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2022 Espanjan MM-ralli

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.