Kuvassa Supercar-luokan kärkikolmikko, vasemmalla Mika Liimatainen, keskellä Henri Haapamäki ja oikealla Jere Kalliokoski

Kuvassa Supercar-luokan kärkikolmikko, vasemmalla Mika Liimatainen, keskellä Henri Haapamäki ja oikealla Jere Kalliokoski
Rallicrossin viiden osakilpailun mittainen SM-kausi käynnistyi lauantaina Jalasjärveltä. Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ajoi Supercar-luokan kolmanneksi, alkueriä hallinneen alahärmäläisen mahdollisuudet voittoon heikkenivät Ford Fiestan ohjaustehostimen liitoksen hajottua kolmannessa alkuerässä.

Kuvat Toni Ollikainen / Tonigraphs

Kuvat Toni Ollikainen / Tonigraphs

SM-kausi aloitettiin perjantain vapailla harjoituksilla. Kalliokosken vauhti ennakoi hyvää, toiseksi harjoituksissa ajanut Mika Liimatainen oli sekunnin päässä.

- Testattiin muutamia juttuja, rata on ennalta tuttu ja säädöt on tiedossa. Vielä pystyy parantamaan vauhtia, en ottanut autosta kaikkea irti, Kalliokoski kertoi harjoitusten jälkeen.

Kauden ensimmäinen kilpailupäivä valkeni pilvipoutaisena, illaksi oli ennustettu sadetta. Alkuerissä päästiin ajamaan kuivalla ja erittäin nopeassa kunnossa olleella radalla. Kalliokoski dominoi kahta ensimmäistä erää, eroa toiseksi ajaneeseen Liimataiseen tuli neljä sekuntia molemmissa erissä. Kolmannessa erässä nähtiin harvinainen tilanne, Kalliokosken Fiestan vauhti hiipui kolmannella kierroksella.

- Ohjaustehostimen pumpun liitos hajosi, piti vain saada tuotua auto pois radalta. Meillä oli uusi Stardilta tilattu tehostin vaihdettuna, se oli parempi kuin vanha, mutta jouduttiin sitten vaihtamaan se edellinen takaisin. Se ei alakierroksilla tehostanut kunnolla, ja kun keli muuttui märäksi, jouduin ajamaan monta paikkaa aika pintakaasulla. Oli raskas auto ajaa.

Kolmannen erän huono tulos pudotti Kalliokosken kokonaistilanteessa ykköspaikalta toiseksi, Liimatainen nousi edelle. Semifinaalissa Kalliokoski lähti paalupaikalta, vieressä oli päivän aikana vauhtiaan parantanut Henri Haapamäki. Sade oli alkanut, ja rata oli liukas. Kalliokoski taisteli vaikeasti ohjattavan auton Haapamäen vanavedessä maaliin toisena, tämä takasi paikan finaalin toiseen riviin. Finaalissa Kalliokoski sai hyvän startin ja nousi ohi Liimataisen ja ankkuroitui kärkeen ampaisseen Haapamäen perään. Liimatainen kävi jokerilla ennen Kalliokoskea, sai hyvän kierroksen ja onnistui nousemaan toiseksi Kalliokosken käydessä lisälenkillä viimeisellä kierroksella.

- Finaalin lähtö oli hyvä, mutta samat ongelmat haittasivat ajamista. Tällä kertaa oli tyytyminen kolmanteen sijaan. On tuo Jalasjärven rata kyllä hieno ajaa, oli siinä mielessä hyvät kisat, vaikka oma sijoitus ei aivan ollut se mitä haettiin, Kalliokoski päättää.

SM-sarja jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Joensuussa, kilpailu on kaksipäiväinen.

Tulokset Steel Vaasa Rallicross SM:

1) Henri Haapamäki Ford Fiesta 4:13.624
2) Mika Liimatainen Ford Fiesta +0.971
3) Jere Kalliokoski Ford Fiesta +2.859
4) Jari Putkinen Ford Fiesta +15.719
5) Ari-Pekka Niemi Ford Fiesta +40.010
6) Antti Suutarinen Volvo S40 keskeytys

Kaikki tulokset täällä

Sarjatilanne 1/5

1) Henri Haapamäki 27p
2) Mika Liimatainen 27p
3) Jere Kalliokoski 24p
4) Antti Suutarinen 20p
5) Ari-Pekka Niemi 17p
6) Jukka Pykäläinen 14p

Sarjatilanne on täällä

 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla