Sappeen matkailukeskus toimii Autoglym-rallin keskipisteenä lauantaina 18.6., kun Pirkanmaalla ajetaan Historic Rally Trophy -sarjan 2022 osakilpailu 4/7. Edellisen kerran soralla ajettiin Vironlahdella toukokuussa.

Mielenkiintoinen ilmiö on, että Kotkassakin oli todella monta sellaista kuljettajaa, joka vasta tuolloin aloitti kautensa. Pieni yllätys on, että Autoglym-rallissa on samanlainen ilmiö. Paljon uusia kuljettajia täälläkin. Nyt on monella oiva tilanne kohennella sijoituksiaan. Osuisipa johonkin syksyn kilpailuun koko porukka kerralla, siinä sitä olisi riittävä määrä kanssakilpailijoita itse kullekin.

Ykkösryhmässä on kaksi autokuntaa, jotka molemmat samassa luokassa. Pekka Saleniuksella on luokkavoitolla mahdollisuus kaventaa huomattavasti piste-eroa johtavaan Reijo Haloseen, joka ei ole Autoglymissä mukana.

Historic ->69 kategoriassa kolme kuljettajaa on tasapistein kärjessä, ja jokainen eri luokassa. Tilanne jatkunee samanlaisena, mikäli kaikki luokkansa lauantaina voittavat.

Historic ->75 kategoriassa Tomi Tikanmäki on vetänyt pienen eron, kolmen pisteen verran, kakkosena olevaan Toni Sinkkoseen. Niko Allinen on kahdesta luokkavoitosta huolimatta vasta kolmas, sillä Kotkan keskeytys rokotti pahasti tässä vaiheessa. Ero Sinkkoseen on neljä pistettä.

Kiiskinen taatusti jahtaa Jaatista

Mielenkiinnolla odotellaan Historicien ->81 kategoriassa Matti Jaatisen ja Samuli Kiiskisen kaksintaistelua. Kotkassa Kiiskisen tulosta rasitti ylimääräinen minuutti aikasakon muodossa. Jaatinen on pistetaulukossa viisi pistettä edellä. Jos kaksikko tulee peräkkäin maaliin, ei eroa synny puolin ja toisin paljoakaan. Jyrki Putila on kolmantena, mutta vain pisteen päässä Kiiskisestä.

Historic ->90 kategoriassa Esa Lindroos on ”piikkipaikalla” kuuden pisteen erolla Kari Holmbergiin. Luokan haastajat ovat sen verran kaukana pisteissä, ettei Lindroosilla ole pelkoa johtopaikan menettämisestä. Tietty maaliin pitää tulla.

Nuottisarjan pistetaistelua saattanee Ville Ruokanen sekoittaa. Vahti on Ruokaselle kovaa, se tiedetään, mutta maaliinkin pitäisi tulla, jotta pistepussi kasvaa. Mikko Frilander johtaa, ehkä hieman omaksikin hämmästyksekseen. Kolme luokkavoittoa on plakkarissa. Timo Pitkäniemi kärsi Kotkassa jarruongelmista, mutta taisteli maaliin saakka ja sijoittui luokassa kakkoseksi Mikael Wikstedtin jälkeen. Pistetappiota ei näin ollen tullut kuin kaksi. Muutoin Pitkäniemen nimi koristaisi tulosluetteloa Frilanderin kaverina. Martti Virolainen on pisteissä kolmantena, vain kaksi pistettä Pitkäniemen perässä. Jokainen edellä mainitusta kolmikosta ajaa eri luokassa.

Tasanopeusluokassa 19 autokuntaa

Tiukkaa on tasanopeusluokassakin. Rintalan autokunta johtaa pisteellä ennen Jarmo Vesalaa. Kolmantena oleva Markku Nieminen on jo reilu 10 pistettä perässä. Kärkitaisteluun alkukaudesta mukaan ilmoittautunut Mika Alakoskela koki Kotkassa harvinaisen pettymyksen. Lähtöhaastattelussa mies vielä nauratti kuulijoita tokaisemalla, että ”kukahan mahtaa tulla tänään kakkoseksi”. Reitiltä Alakoskela ei kuitenkaan koskaan tullut, kun pyörä oli lähtenyt omille teilleen. Tiedossa oli jo etukäteen, ettei Corsa-mies tule Autoglym-ralliinkaan, sillä oli luvannut mennä Pohjanmaalle ek:lle hommiin. Kirittävää siis riittää loppukauden kisoihin. Alakoskela on sijalla 7, eroa Rintalaan on 20 pistettä.

Classic F -sarjassa Kaj Forsberg nykäisi eroa muihin Kotkassa, kun oli kuudesta kuljettajasta ainoa maaliin saakka yltänyt. Tommi Huhtala on kakkosena, vain yhden kisan ajaneena, ja tietty luokkavoiton ottaneena, 12 pisteen turvin. Eroa kärkeen 23 pistettä. Samoin Jari Talasniemellä on 12 pistettä, ja sijoitus tässä vaiheessa kolmas.

Luokkien 1-18 yleiskilpailutilanteessa luokan 14 Matti Jaatinen johtaa 32 pisteellä, Samuli Kiiskinen (myös lk 14) on toisena neljän pisteen päässä. Kolmantena olevalla Tomi Tikanmäellä on 15 pistettä. Toistaiseksi 17 pisteille ajaneen joukosta Autoglym-rallissa on mukana heistä 10 kuljettajaa.

Aikataulu lauantaille

Autoglym-ralli alkaa lauantaina 18.6. klo 10.01, kun ensimmäinen tasanopeusauto 19 ilmoittautuneesta starttaa reitille. Näiden jälkeen vielä kaksi näytösajoluokan edustajaa, ja heidän peräänsä nuottiluokka, HRT-luokat ja sitten muut, kuten Kuplapaja VW- ja BMW-rallisarja.

Alustavan aikataulun mukaan nuottiluokan ensimmäinen lähtee liikkeelle noin tunnin verran myöhemmin. Maalissa kilpailijoiden odotetaan olevan kello 14.30 alkaen.

Kilpailutoimisto löytyy osoitteesta Sappeen Matkailukeskus, Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka. Rallin järjestää PR Racing ry.

Kikka Kuosmanen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla