Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Italian MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi. Hän jäi luokan voittaneesta, Skodalla kilpailevasta Venäjän Nikolay Gryazinista 33,1 sekuntia. Toiseksi ajoi espanjalainen Jan Solans Citroenilla. Huttusen matkaa kisassa hidasti kaksi rengasrikkoa, joissa kului niin paljon aikaa, että voittokamppailu vesittyi. Kisan aikana Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat WRC2-luokassa yhteensä viisi erikoiskokeen pohja-aikaa. Maalissa Huttunen oli rengasrikkoja lukuun ottamatta kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen.

- Paikka kolmen parhaan joukossa oli minimitavoite ja se saatiin. Rengasrikkoja en ala liikaa jossittelemaan, vaikka kyllähän niihin meni paljon aikaa. Vaikea on sanoa, kuinka kovaa olisi sitten kärkikuljettaja mennyt, jos hän ei olisi voinut varmistella. Molemmat rengasrikot olivat sellaisia, että niille ei voinut mitään, ensimmäinen rengas hajosi suoralla tiellä ja toinen tyhjeni pikkuhiljaa, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi kisan ensimmäisen täyden ajopäivän alussa hyvin, ja he olivat luokassa kärjen tuntumassa neljäntenä perjantaina päivähuoltoon tultaessa. Kuudennella erikoiskokeella he putosivat rengasrikon takia yhdeksänneksi, mutta yötauolle tultaessa he nousivat kuudenneksi. 

Lauantaina Huttunen ja Lukka nousivat aamun erikoiskokeilla jo kolmanneksi, mutta iltapäivällä erikoiskokeella 13 iski jälleen rengasrikko ja sijoitus valahti viidenneksi. Päivän lopuilla erikoiskokeilla parivaljakko nosti jälleen sijoitustaan, ja sunnuntaihin he lähtivät neljänneltä tilalta.

- Sunnuntaina tavoitteena oli kiivetä kolmanneksi ja se onnistui heti aamun ensimmäisellä pätkällä. Myös kakkossijaan olisi ollut mahdollisuuksia, mutta nyt siihen ei aivan ehditty. Pidän edelleen tästä rallista, vaikka tällä kertaa voittoa ei tullutkaan. Tiet olivat hyviä ja varsinkin hitaammilla osuuksilla auto menee nyt hienosti.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailuohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla. Seuraava kilpailu on heinäkuussa soralla ajettava Viron MM-ralli.

Lopputulokset Italian MM-ralli 2022, WRC2-luokka top 5:
1. Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, RUS, Skoda Fabia Rally2 Evo, 3:18:36.8
2. Jan Solans – Rodrigo Sanjuan de Eusebio, SPA, Citroën C3 Rally2, +28.0
3. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Ford Fiesta Rally2, +33.1
4. Chris Ingram – Craig Drew, GBR, Skoda Fabia Rally2 Evo, +38.9
5. Sami Pajari – Enni Mälkönen, FIN, Skoda Fabia Rally2 Evo, +1:38.5

Kuva Hannu Rainamo, teksti Jari Huttunen Racing.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.