Kotkan UA:n isännöimä KaakkoisRalli avaa Historic Rally Trophy -sarjan kesäkauden, kun lauantaina 21.5.2022 päästään pisteistä taistelemaan sorapinnalle talvikauden kahden osakisan jälkeen.

Kaakkoisrallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 83 km. Kaksi pätkää näistä ajetaan kahteen kertaan. Kilpailukeskus on Virolahden Harjun Oppimiskeskuksella, josta siirrytään erikoiskokeille Miehikkälän ympäristöön. Kotkasta ajomatkaa Harjuun on noin 40 minuuttia.

 

Osanottajaluettelo kertoo, että HRT-pisteistä käydään jälleen kova taistelu. Useimpien kategorioiden pistekärjessä olevat kuljettajat ovat tietty mukana, mutta uusia haastajia on todella paljon aloittamassa vasta nyt HRT-kauttaan. HRT-sarjassa ajetaan mestaruuksista kategorioittain, mutta näiden lisäksi myös luokkien 1–18 (ei-nuottiluokat) yleiskilpailussa 10 kärkeen sijoittuneet noteerataan pistejaossa.

Kun Kaakkoisrallin osanottajamäärää HRT-sarjan osalta peilataan talven kisoihin, pudotusta on vain muutaman autokunnan verran. Harmillisesti tällä kertaa kärkimiesten poissaoloja varaosien puutteen, työkiireiden tms. vuoksi osui ”pahiten” nuottiluokkiin. Lukumäärä ei kuitenkaan pudonnut kuin muutamalla, sillä mukaan on saatu lähes saman verran uusia yrittäjiä. Yksi mielenkiintoisista uusista on haminalainen Marko Uutela, joka starttaa Opel Asconallaan numerolla 1. Juha Laaksonen tiedetään todella vahvaksi kilpailijaksi, mutta tekniikan pettäminen on pitänyt miehen pistesaldon vielä nollassa. Ehkä nyt onni kääntyy? Paikka ”iskulle” on myös Timo Pitkäniemellä, Mikko Frilanderilla, Martti Virolaisella ja Antti Leponiemelläkin. Ja jokaisella muullakin.

Seitsemästä viisi lasketaan

Mikäli pistetaulukon kärjessä olevat onnistuvat Kaakkoisrallissakin ja kasvattavat lisää pistepottiaan, ei peli ole vielä kenenkään osalta menetetty. HRT-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, joista loppupisteisiin lasketaan viiden parhaan kisan pisteet. Takana on vasta kaksi, joten ajamalla loput viisi, mahdollisuuksia on vaikka mestariksi asti. Tasanopeusluokassa on poikkeus: heillä osakisoja on kahdeksan, sillä Lahden kaksipäiväisen Varaosaexpert-rallin kisapäivät noteerataan kahtena erillisenä kisana pisteisiin.

Tasanopeusluokassa pistetaulukon kärkikaksikko; Jarmo Vesala ja Reijo Rintala, ovat varmuudella ”tulilinjalla”, kun haastajia on useita. Mika Alakoskela voitti Kuhmoisissa kauden avauskisan, mutta ollut Savonlinnassa, ja nyt on odotettavissa, miehen omien sanojen mukaan, kohennusta pistetilanteeseen. Samoin ennakkosuosikeiksi luettavilla Juutilaisilla on vasta Savonlinnasta pisteitä, joten heilläkin on sanansa sanottavana.

Classic F -sarjaan saatiin viisi uutta autokuntaa; kolme luokkaan 26 ja kaksi luokkaan 28. Pistejohdossa on Kaj Forsberg (lk 27). Mies onkin mukanaolijoista ainoa, jolla on pisteitä tullut maaliinajamisen seurauksena.

Luokkien 1–18 yleiskilpailun kolme kärki on Matti Jaatinen (17 pistettä), Samuli Kiiskinen (15) sekä Joonas Kolehmainen (11), Tomi Tikanmäki (11) ja Tomi Vanhatalo (11), joista näistä kolmesta viimeisestä vain Tikanmäki on mukana KaakkoisRallissa.

KaakkoisRallissa oman sarjansa pisteistä ajavat myös Kuplapaja VW- ja BMW Ralli -sarjan kilpailijat.

Ralli alkaa 21.5. Harjun Oppimiskeskuksen (Virolahdella) piha-alueelta kello 12.01, kun ensimmäinen tasanopeusauto lähtee reitille. Ensimmäinen historic-auto starttaa näillä näkymin klo 12.44. Taukoa aloitellaan noin klo 14.40:n paikkeilla ja maaliin ensimmäisiä odotellaan hieman kello 18:n jälkeen.

Kilpailutoimiston osoite: Harjun oppimiskeskus, Tallitie 66, 49980 Ravijoki.

Teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Marko Kyöstilä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla