Ralli SM -sarjan kesäkauden ensimmäinen osakilpailu koitti Turun ympäristössä viime viikonvaihteessa. Ensimmäisenä päivänä ajettiin asfalttierikoiskokeet, joiden jälkeen Konsta Saarinen oli SM4-luokassa yhdeksäntenä.

Länsirannikon Rallin toisen päivän sorapätkillä 17-vuotias oriveteläinen teki minkä pystyi ja haastoi tuoreemmalla ja tehokkaammalla kalustolla ajaneita kuskeja.

Saarinen kellotti kaksi kertaa luokkansa neljänneksi nopeimmat ajat ja nousi viidennelle sijalle. Erityisesti EK5:n suoritus oli väkevä, kun ero kärkeen oli alle 0,8 sekuntia kilometrillä.

- Meno maistui soralla ja ajaminen sujui hyvin. Kaikki oli kyllä pelissä, mutta monin paikoin tiet olivat liian nopeita meidän autolle, Konsta kommentoi.

PR-Racingiä edustava Ford Fiesta -kuljettaja kärsi teknisistä ongelmista kilpailun loppupätkillä. Ensin auto pysähtyi sähkövian takia ja lopussa turbon ahtoputki irtosi.

Autokunnan sitkeys palkittiin maalissa luokan kuudennella sijalla, josta Konsta Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä saivat plakkariinsa kahdeksan sarjapistettä.

- Ongelmista huolimatta saatiin kohtuullisen hyvät pisteet. Katseet on suunnattu positiivisesti eteenpäin, Konsta päätti.

SM-sarja jatkuu Seinäjoella 17.-18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallin merkeissä.

SM4-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua:

  1. Henri Hokkala 75
  2. Toni Herranen 70
  3. Kristian Nieminen 53
  4. Benjamin Korhola 47
  5. Jesse Kallio 40
  6. Konsta Saarinen 37

Kuva ja teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla