Kuva Marko Kyöstilä

Suvi Jyrkiäinen, 21, ajoi uransa ensimmäisen SM-rallin viikonloppuna Turussa. Co-Motorsportin Ford Fiestalla ajanut Jyrkiäinen oli kartanlukija Antony Warmboldin kanssa SM5-luokan seitsemäs. Kilpailussa ajettiin kahtena päivänä, perjantaina kaksi, ja lauantaina seitsemän erikoiskoetta.

 

Ensimmäinen kilpailupäivä käynnistyi illansuussa, kuljettajaparit lähtivät reitille Turun keskustasta kahdeksalta. Perjantain etapit olivat suomalaisittain harvinaisia asfalttierikoiskokeita. Rata SM-sarjasta ralliin vaihtaneella Jyrkiäisellä on paljon kokemusta juuri asfaltilla ajamisesta, mutta nyt tilanne oli erilainen.

- Kisa lähti käyntiin tunnustellen, en ollut aiemmin ajanut sorarenkailla asfaltilla, Jyrkiäinen totesi.

Toiseen rallipäivään herättiin Varsinais-Suomessa auringon pilkahdellessa pilvien raoista, mutta hiljalleen taivas harmaantui, ja sää muuttui epävakaiseksi ja tuuliseksi, joillain erikoiskokeilla satoi ja paistoi samaan aikaan. Jyrkiäinen ja saksalainen kartanlukija Warmbold lähtivät seitsemälle erikoiskokeelle keräämään kokemusta, ja kaikki sujui kommelluksitta alusta loppuun.

- Lauantaina oli taas monta uutta asiaa opeteltavana, kuten soralla ajaminen nuotista. Tästä rallista saatiin ensimmäiset tärkeät kilsat nuottikisassa, tarvitsemme vielä hirvittävän määrän ajamista että se alkaisi sujua. Oppimista helpottaa se, että yhteistyö Antonyn toimii tosi hyvin.

SM-debyytin jälkeen Jyrkiäinen oli huojentunut, tärkein tavoite oli tuoda auto ehjänä maaliin ja kerätä kokemusta oli saavutettu, mutta silti verenperintönä saadun kilpailuvietin vuoksi tulos jäi kaivelemaan.

- Rallista jäi kaksijakoiset fiilikset, toisaalta ajaminen on tosi mukavaa, mutta tietysti harmittaa että ollaan kaukana muiden vauhdista. Seuraavaan kisaan pitää valmistautua ajamalla treeniä ja harjoittelemalla lisää nuotitusta. Suuret kiitokset kaikille tukijoille ja Co-Motorsportille, auto ja tiimi olivat huippuiskussa, tästä on hyvä jatkaa, Jyrkiäinen päättää.  

Seuraava SM-ralli ajetaan Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoen ympäristössä kesäkuun puolessa välissä. 

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli SM5-luokka tulokset

  1. Jere Pensas - Jouni Saarijärvi
    2. Walle Pajuoja - Juho-Erik Järvinen
    3. Tomi Tikkinen - Jani Laitinen
    ...
    7. Suvi Jyrkiäinen  - Antony Warmbold

Täydelliset tulokset löytyvät täältä

Tulevat SM rallit:
17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
26.-27.8. SM Ralli Mikkeli
30.9.-1.10. SM Ralli Kouvola

Ralli SM 
Suvi Jyrkiäinen Racing Facebook

Teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla