Miko Jalava ja kartanlukija Matias Peippo Rengas Turku -rallissa Toyota Starletilla. Jalavan uran ensimmäisestä nuottikilpailusta irtosi luokkavoitto. RSJM-sarjaa Jalava ajaa Toyota Corolla GT:llä. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix

Miko Jalava lähtee tavoittelemaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden kolmatta voittoaan. SM-pistejohdossa oleva mäntyharjulainen luonnehtii kesäkauden olevan mieluisampaa. Ensikosketus nuotista ajoon viime viikonloppuna ajetussa Rengas Turku -rallissa toi Jalavalle niin ikään luokkavoiton.

Miko Jalava kartanlukijansa Matias Peipon kanssa osallistuvat Ralli SM -kauden neljänteen osakilpailuun SM Mad-Croc Länsirannikon Ralliin. Rallin Suomen Juniorimestaruussarjaa johtava Jalava on innoissaan kesäkauden avauksesta.

-Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Kevät on aina vähän jännää aikaa, kun ei ole päässyt paljoa testaamaan. Kesäkausi on yleensä ollut enemmän mieleeni ja ajaminen tuntunut mieluisammalta pidon ollessa tasaisempi. Odotan hyviä tuloksia kesältäkin.

Jalavan alkukausi on lähtenyt loistavasti käyntiin maksimaalisella pistesaldolla. Tarkoituksena on jatkaa hyvää linjaa sekä verrata vauhtia muiden luokkien kuljettajiin.

-Luokkavoittoa lähdetään taas tavoittelemaan, ja siinä sivussa ehjää ja hyvää suoritusta. Jonkin verran olen aikojen suhteen katsellut myös Suomi Cupin puolelle, ja olisi kiva ajaa vertailukelpoisia aikoja. Kärkiaikoja tuskin on realistista tavoitella, sillä emme aja nuotista, mutta vertailu tuo motivaatiota.

Myöhäisen kevään vuoksi mäntyharjulaiskuljettajan testaaminen on jäänyt vähäiseksi. Treenikilpailuna toimikin Länsirannikon Rallia edeltävänä viikonloppuna ajettu Rengas Turku -ralli, josta Jalava nappasi palkintokaappiin luokkavoiton kilpailun nopeimpana takavetoisena.

-Haettiin tuntumaa edeltävänä viikonloppuna Rengas Turku -rallista Starletilla, vaikka autot eroavat toisistaan merkittävästi. Kyseessä oli ensimmäinen nuottikilpailuni. Paljon oli uuden opiskelua ja harjoittelua, mutta kilpailu sujui yllättävän hyvin. Hankala verrata suoraan kun tänä viikonloppuna ajetaan taas niin sanotusti pimeään, mutta kun on hyvä fiilis pohjalla niin on helppo lähteä kisaan.

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan 13.-14.5. Turussa ja ympäryskunnissa. Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailu käsittää seitsemän erikoiskoetta ja 88,65 erikoiskoekilometriä. Kilapilu alkaa lauantaina 14.5. kello 9:52 ja päättyy maaliin Kupittaanpuistossa kello 17:54. Kilpailua voi seurata YouTubesta Moottoriurheilu.tv:n livelähetyksen kautta sekä Ralli SM -sivuilta liveseurannan ja GPS-seurannan avulla.

Juho Koski / JalavaRacing-tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.