Salon Urheiluautoilijat järjestämä Rengas Turku Ralli ajetaan lauantaina 7.5. Turun Ua järjestää tästä viikon kuluttua Länsirannikon SM-Rallin, joten kesäkauden avaukseksi markkinoitu ralli sai liikkeelle SM-kärkikuljettajia ihan mukavasti. Tämä toimii testirallina erinomaisesti. Tosin kalusto täytyy pitää tiellä, ettei tule vietettäväksi pitkiä öitä verstaalla.

Yleisö pääsee näkemään huippukalustoa ja SM- kärkinimiä. SM1 – luokan kuljettajista mukana ovat mm Egon Kaur, Teemu Asunmaa, Aleksi Röyhkiö,  Juha Salo ja Riku Tahko. Yhteensä R5- ryhmän autoja on mukana 9 kappaletta. SM2- luokan nimiä ovat mm. Reijo Heikkilä ja Pekka Savela. SM3-luokan kakkonen, Lauri Joona hakee kesäsäätöjä. SM4-kuljettajia ovat mm. Kristian Nieminen, Henri Hokkala, Niko Patajoki ja Niko Kalmi. V1600-autojen SM5- luokan kuljettajia ovat Leevi Lassila, Jere Pensas, Tuukka Kauppinen, Justus Räikkönen ja Verneri Aallontie.

Luvassa on hieno ralli niin testiä hakeville arvosarjojen kuljettajille, kuin tavalliselle harrastajalle, joka haluaa nauttia lajista. Lähtöluettelosta löytyy hyvä kattaus kalustoa ja kuljettajia eriluokista, unohtamatta seutukunnan omia kuljettajia, joille kisa on tärkeä osa harrastusta.

Reitillä on pituutta 141 km ja neljällä erikoiskokeella on yhteispituutta 43km. Ensimmäinen kilpailijapari starttaa reitille Teboil Kivihovin pihalta klo 14.01 ja maalin heitä odotellaan saapuvaksi klo 17.20.

Salon Ua, 50 vuotta rallin järjestäjänä

Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä seura on järjestänyt ralleja 50 vuoden ajan. Ensimmäinen ralli järjestettiin 1972. Sen nimi oli komeasti Salora-Ralli, josta alkoi hienojen rallien sarja. Tämä tarkoitti uusien asioiden opettelua, jota vei eteenpäin talkoohenki ja vahva innostus lajia kohtaan. Seuran toiminnassa on vielä mukana vanhempia herroja, jotka olivat tekemässä ensimmäistä kilpailua. Sittemmin rallien nimet ovat vaihtuneet ja välivuosiakin on ollut. Nyt on aika Rengas Turku- Rallin!

Rallin sivut, rallilehti ja rannekkeiden myyntipaikat osoitteessa http://www.salonua.fi/ralli/

Teksti Timo Rinnekari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.