Jari Huttunen ja Mikko Lukka, Ford Fiesta Rally2. Kuva: Hannu Rainamo 

Jari Huttusen WRC2-kausi jatkuu viikonloppuna Kroatian MM-rallissa, joka on Huttusen kolmas ralli Ford Fiesta Rally2 -auton ratissa. Edellinen MM-ralli Ruotsissa helmikuussa poiki WRC2-luokan kolmossijan ja tavoitteena on tälläkin kertaa luokan palkintokorokepaikka. Asfaltilla ajettava Kroatian MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle uusi kilpailu, joten kisan alla tunnelmat ovat odottavaiset.

- Nuotituksen perusteella kisan reitti on hyvä mutta haastava, sillä asfaltin pito vaihtelee todella paljon. Välillä pinta oli niin liukas, että siviilivauhdeillakin sai olla tarkkana. En ole vastaavia olosuhteita aiemmin kokenut, vaikka jotain yhtymäkohtia täällä on esimerkiksi Puolassa asfaltilla ajamiini kisoihin, Huttunen kertoo.

Huttusen ohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordilla sekä Jyväskylän MM-ralli Rally1 -luokan Ford Pumalla. Jyväskylä on kauden päätavoite ja sen toteuttamiseksi tehdään yhteistyökumppanien kanssa hartiavoimin töitä, mutta tavoitteena on menestyä myös WRC2-luokassa, josta Huttunen saavutti pronssia kaudella 2021. Yhden ajamansa osakilpailun jälkeen hän sarjapisteissä viidentenä.

- Kyllä kolmen joukkoon on tavoite ajaa jokaisessa kisassa ja loppuvuodesta pitää kyetä taistelemaan osakilpailuiden voitoista tasapäisesti. Myös sarjasijoituksen pitäisi olla kolmen kärjessä.

Kroatian osakilpailuun Jari Huttunen valmistautui testaamalla autoa päivän paikallisissa olosuhteissa. Testin perusteella kaikki on kunnossa kisaa varten ja auto tuntui hyvältä.

-Testi oli hyvä ja nyt auto tuntuu istuvan käteen paremmin kuin Monzan MM-rallin asfalteilla viime syksynä. Todellinen vauhti nähdään toki vasta kisassa ja heti on kyettävä ajamaan täysiä. Jos alussa jää ihmettelemään, on kisa voitosta jo mennyt, Huttunen sanoo.

Kroatian MM-ralli starttaa perjantaina kello 10:01 ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14.18. Kilpailun keskuspaikkana on Zagreb ja kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta, EK-kilometrejä kertyy yhteensä 292. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 27.

www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

Jari Huttunen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla