Viime viikonloppuna Autoliitto Jyväskylää edustava Henri Hokkala oli pitelemätön Pohjois-Savon vauhdikkailla teillä ajetussa Kuopion SM-rallissa. Hokkala ratkaisi yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa SM4-luokan voittotaistelun käytännössä jo heti lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella ja voitti kilpailun lopulta selkeällä, yli 42 sekunnin erolla.

Kilpailu alkoi perjantai-iltana pimeässä ajettavilla kahdella erikoiskokeella. Ensimmäisellä Heinjoen moottoriradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella Hokkala aloitti loistavasti kellottaen pohja-ajan. Illan päättävä erikoiskoe ei kuitenkaan kulkenut toivotulla tavalla ja liika varovaisuus kostautui 3,4 sekunnin aikatappiolla, joka pudotti perjantaipäivän päätteeksi kuljettajakaksikon toiselle sijalle 0,3 sekunnin päähän kisaa johtaneesta Toni Herrasesta. 

Aurinkoinen lauantai käynnistyi Riistakosken monsteripätkällä, joka oli mitaltaa yli 34km pitkä. Henri Hokkala oli päättänyt iskeä heti aamun ekalla eikä mies jättänyt mitään jossittelujen varaan. Hokkala kellotti rally4 fiestallaan huikean 32,6 sekunnin pohja-ajan erikoiskokeelle ja erikoiskokeen maalihaastattelussa nähtiinkin varsin tyytyväinen mies.

- Se meni hyvin, jos joku tulee lujempaa niin mä nostan kädet pystyyn, Henri tarinoi tuoreeltaan pätkän maalissa.

Huoltotauon jälkeen ajettiin 3 erikoiskoetta, eikä muille annettu mitään mahdollisuuksia päästä takaisin mukaan tämän rallin voittotaisteluun. Pohja-ajat erikoiskokeille neljä, viisi ja kuusi takasivat sen että viimeiselle lenkille lähdettiin Hokkalan tukevassa 48,2 sekunnin johdossa. 

Loppulenkki ei tälläkertaa sen isompaa draamaa tarjoillut ja näin ollen Hokkala yhdessä kartturi Pahkalan kanssa pokkasivat luokkavoiton ja täydet SM-pisteet Keski-Suomeen.

-Loistava päivä ja loistava lopputulos. Ei ollut mitään isompia ongelmia kilpailun aikana ja oman suorituksen lisäksi huolto kuin cateringkin onnistuivat kiitettävästi niin tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, toiseen peräkkäiseen rallin SM osakilpailuvoittoon yltänyt Hokkala kiittelee.

Top5 Tulokset / SM4-luokka, SM-ralli ABC Pitkälahti Kuopio:

  1. Henri Hokkala 1:00:26,5
  2. Toni Herranen +42,2
  3. Jesse Kallio +45,1
  4. Benjamin Korhola +48,8
  5. Kristian Nieminen +1:25,4

Henri Hokkala sosiaalisessa mediassa @hokkalaracing.

Kuvat TaneliNiinimäki / AKK

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.