Kesäisen Suomen MM-rallin loppuhuipennuksen eli kilpailun ns. Power Stagen maalipäässä ajetussa Rallisprintin SM-sarjan toisessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen hyödynsi rallisprintin tuoreen sääntömuutoksen ja sen myötä osallistui kahteen kertaan 4,2 kilometrin mittasella erikoiskokeella ajettuun kilpailuun kartanlukija Arto Kapasen kanssa.

- Koska sääntömuutoksen myötä myös rallisprintissä saa nykyään kartanlukijan kanssa tehdä nuotit niin päätimme Arton ja autoamme ylläpitävän kouvolalaisen Dynamo Teamin kanssa lähteä viettämään vauhdikasta talvista rallipäivää Suomen MM-rallista tutussa maastossa. Samalla pääsimme vertailemaan vauhtimme rallisprintin erikoismiehiä vastaan sekä myös tuottamaan näkyvyyttä yhteistyökumppaneillemme, Eskelinen kertoo.

Ford Fiesta RS WRC autolla kilpailussa ajanut kaksikko kellotti kilpailun ensimmäiselle kierrokselle yleiskilpailun kolmanneksi nopeimman ajan. Vaikka he toisella kierroksella pystyivät sitä 0,47 sekuntia parantamaan niin siitä huolimatta tuloksena oli neljäs sija kun Niko Riikonen paransi omaansa 2,66 sekuntia ja sen myötä nousi kovavauhtisen kilpailun toiselle sijalle. Suvereeniin voittoon ajoi rallisprintin erikoismies Tuukka Hallia ja pronssia saalisti myöskin rallisprintissä vuodesta toiseen lukemattomia palkintokorokesijoituksia napsinut Jari Lamminsivu.

- Vaikka automme on Fordin tehdastiimi M-Sportin rakentama ja siten täysiverinen WRC-auto niin silti hevosvoimissa annettiin tasoitusta rallisprintin SS-luokan erikoisautoille. Lisäksi kun tein pieniä, mutta silti ratkaisevia ajovirheitä niin ne maksosivat meille hopeasijan. Siltikin kilpailun suvereenisti voittaneen Tuukka Hallian vauhtiin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, mutta kakkossija olisi ollut otettavissa. Parannettavaa jäi, tuumaili edellisen rallisprint -kilpailunsa viisi vuotta sitten ajanut Eskelinen.

Lopputulokset Laukaa SM-sprint 2022, Lievestuore: Yleiskilpailu Top-5:
1. Tuukka Hallia, Mitsubishi Lancer Evo VI, 2:41,05
2. Niko Riikonen, Ford Fiesta RS, +5,08s
3. Jari Lamminsivu, Skoda Fabia R5, +5.48s
4. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +6,45s
5. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evo IX, +6,77s

Kuva ja teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla