SM Ralli ABC Pitkälahti Kuopion voittajat, Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen Kuva: Taneli Niinimäki / AKK. 

Ralli SM-sarjan kolmas ja talvikauden päättänyt osakilpailu, Kuopion ja Koillis-Savon seudulla ajettu SM Ralli ABC Pitkälahti Kuopio, ajettiin turvallisesti maaliin lauantai-iltana. Kaksipäiväinen kisa tarjosi jälleen tiukkaa taistelua jokaisessa viidessä SM-luokassa. Sarjan ykkösluokan ja yleiskilpailun voittoon ajoi Emil Lindholm. 

 

Avauspäivän jälkeen SM1-luokan johdossa ollut Viron Egon Kaur joutui taipumaan päivän avanneella, huimalla 34-kilometrisellä Riistakosken erikoiskokeella Mikko Heikkilälle, joka siirtyi kilpailun johtoon. Heikkilän matka katkesi kuitenkin heti seuraavan erikoiskokeen alkupuolella tekniseen vikaan ja Kaur peri johtopaikan takaisin itselleen. 

Viimeisen huollon jälkeen toisena ollut Emil Lindholm kuitenkin hiipi johtoon ottaen voitot kahdelta viimeiseltä pikataipaleelta eikä päästänyt enää Kauria ohitseen. Maalissa eroa kaksikon välille jäi yhdeksän erikoiskokeen ja reilun 108 erikoiskoekilometrin jälkeen 4.1 sekuntia. 

- Hieno päivä oli kaikin puolin, kelien ja teiden puolesta. Helposti voitto ei todellakaan tänään tullut, aika pienillä eroilla mentiin koko päivä. Huikea loppusarja on tänäkin vuonna luvassa, kun meitä on ainakin neljä, jotka pystyy mestaruudesta taistelemaan, Lindholm arvioi maalissa. 

Konkari Juha Salo täydensi luokan palkintopallin ottamalla toisen perättäisen kolmossijan. Eroa kärkimies Lindholmiin kertyi lopulta lähes 38 sekuntia. 

Lindholm nousi samalla luokan pistejohtoon ennen parin kuukauden päästä koittavaa kesäkautta 61 pisteellä. Kaur seuraa toisena kahdeksan pisteen päässä ja Salo on kolmantena 18 pistettä Lindholmia perässä.  

Hautamäki kauden avausvoittoon SM2-luokassa

Ville Hautamäki kävi kovaa kamppailua läpi koko kilpailun Jaakko Lavion kanssa SM2-luokan voitosta. Kaksikko ajoi aivan tasahtia kisan viimeisen erikoiskokeen kalkkiviivoille saakka, kunnes Lavio sortui virheeseen ja pyörähti ennen viimeisen erikoiskokeen maalia. 

- Mietiskelin jo tässä kahden viimeisen erikoiskokeen aikana, että kumpi meistä mahtaa sortua virheeseen. Niin kovaa sai mennä ja paine oli kova. Tällä kertaa oli Jaakon vuoro, Hautamäki kertasi erikoiskokeen maalissa. 

Toiseksi lopulta ajoi sarjaa johtava Miikka Vuokila ja kolmanneksi Juha Pasanen. Hautamäki nousi voiton myötä pisteissä toiseksi ja Pasanen kolmanneksi. 

Korhonen vei pisimmän korren SM3-luokassa

Rally3-luokituksen autojen SM3-luokassa Roope Korhonen ja Lauri Joona kävivät tiukkaa kamppailua luokan voitosta. Kaksikko on hallinnut tapahtumia myös kauden kahdessa edellisessä kilpailussa, Korhosen napattua voiton Rovaniemellä ja Joonan edellisessä kisassa Riihimäellä. Kuopiossa voittovuorossa oli lopulta Korhonen, joka oli maalissa kuusi sekuntia paremmalla ajalla ennen Joonaa. 

- Eilen otettiin vähän varovaisesti, mutta tänään meni jo paremmin. Auto on toiminut moitteetta, huippupäivä kaiken kaikkiaan, Korhonen tunnelmoi. 

Jussi Lindberg täydensi luokan kolmen parhaimmiston reilun minuutin perässä luokan voittanutta Korhosta.

Korhonen jatkaa kesäkauteen luokan kärjessä, Joona on 14 pisteen takamatkalla, kun kautta on vielä neljä osakilpailua jäljellä. 

Henri Hokkala hurjassa iskussa SM4-luokassa - Pensas kirin päätteeksi SM5-luokan voittoon

Henri Hokkala oli aivan omaa luokkaansa SM4-luokassa ja otti päivän suvereeneimman luokkavoiton. Riihimäen osakilpailun voittanut Hokkala otti nyt toisen perättäisen voiton näytöstyyliin ja oli maalissa peräti 42 sekuntia nopeammalla ajalla kuin toiseksi ajanut Toni Herranen. 

- Homma oli hallussa koko päivän, tämä oli hyvä tulos ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, Hokkala fiilisteli. 

Vasta kolmatta SM-ralliaan ajanut kansainvälisistä rallicross-kilpailuista tunnettu Jesse Kallio ajaa nousujohteista kautta. Alkukauden 5. ja 4. sijoille Kallio otti jatkoksi nyt ensimmäisen podiumpaikan ajamalla kolmanneksi. 

Luokan pisteissä kärkipaikan säilytti 53 pisteeseen noussut Kristian Nieminen, Herranen seuraa vain pisteen päässä ja Hokkalakin kolmen pisteen päässä. 

V1600-luokassa kaksi edellistä kisaa voittanut Leevi Lassila ja molemmissa toiseksi jäänyt Jere Pensas kävivät taistelua luokan voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Viimeisen huollon jälkeen kirivaihteen silmään lyönyt Pensas nousi Lassilan ohi ja lopulta voittoon 6,8 sekunnin turvin. 

- Toista kertaa ei tehty samaa virhettä eikä alettu pumppailemaan. Nyt sai ajaa rehtiä kilpaa, oli hieno päivä. Vihdoinkin päästiin noista kakkossijoista eroon, Pensas kertoi tyytyväisenä. 

Kolmanneksi ajoi viime vuoden Nuorten Suomen mestari Tuukka Kauppinen, joka otti kolmannessa yleisen luokan kilpailussaan ensimmäinen podiumsijansa. Eroa luokan voittaneeseen Pensaaseen kertyi lopulta 25 sekuntia. 

Lassila jatkaa luokan johdossa, Pensas kiri eron nyt yhdeksään pisteeseen. Neljänneksi ajanut Miko Kiminki on luokan kolmantena. 

Ralli SM-sarja jatkuu parin kuukauden kevättauon jälkeen 14.-15.5., kun vuorossa on Turun seudulla ajettava SM Mad-Croc Länsirannkon Ralli. 

Ralli SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla