Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi tavoittelevat SM5 -luokan kärkipisteitä nyt perjantaina illansuussa käynnistyvästä Kuopion SM-rallista. (Kuva: JiiVee Korpela)

Rallin SM-sarjan kolmas ja talvikauden hyvästelevä Kuopion ABC Pitkälahti -ralli ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä koitoksena. Kauden kahdessa edellisessä osakilpailussa SM5 -luokassa toiseksi kurvaillut Jere Pensas tähtää Kuopiossa pykälää korkeammalle.

-On tärkeää saada Kuopiosta hyvä määrä pisteitä. Lähdetään ajamaan voitosta. Tähtäimessä on Leevi Lassilan voittaminen. Onhan luokassa monta muutakin, jotka varmasti tähtäävät kärkeen, mutta Lassila on edellisten osakilpailujen voitoilla se pahin vastus pistetaulukossa, Pensas laskee.

Ford Fiestaa käskevä Pensas on kartturinsa Jouni Saarijärven kanssa tehnyt hyvät viimeistelyt ennen talvikauden finaalirallia. Viimeiset tuntumat kisapirssiin on haettu nyt kisaviikolla harjoituspätkiltä ja viimeistelyt on tehty nuottitreeneissä.

-Kaikki mitä ennen rallia on ollut tehtävissä, on tehty niin hyvin kuin ne vain voi tehdä. Nyt Kuopiossa pitää saada irti se viimeinenkin puristus mitä miehistä ja autosta löytyy. Olimme Rovaniemellä ja Riihimäellä rallien aikana kärkipaikalla. Nyt vauhdin pitää kestää loppuun saakka, Pensas ruoskii.

-Kun meillä nyt on takana kaksi kakkossijaa, niin voitto Kuopiosta helpottaisi kummasti kesäkauden urakkaa. Lassila on jo nyt vähän karkuteillä ja kun muutkin tulevat kovaa, saattaa soraralleista ilman talvikauden voittoa tulla turhan jännittäviä mestaruuskamppailua ajatellen.

Kuopion ABC Pitkälahti -rallin ensimmäiset kaksi erikoiskoetta ajetaan perjantaina illansuussa auringon painuessa mailleen. Lauantaina urakoidaan viisi uutta pätkää ja lisäksi molemmat jo perjantaina kolutut erikoiskokeet. Yhteensä rallin yhdeksälle kiirustaipaleella kertyy mittaa reilun 108 kilometrin verran.

Pensas-Saarijärvi -kaksikon Ford Fiesta liikkuu Kuopion SM-rallissa Co-Motorsportin ilmoittamana numerolla 47.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.