Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen aloittaa rallin MM-sarjan kilpailukautensa tänä viikonloppuna ajettavassa Ruotsin MM-rallissa. Fordin tehdastiimi M-Sportin riveissä kilpailevan Huttusen kilpailukalenterissa on tänä vuonna kuusi MM-rallia Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokassa.

Huttusen ansiolistalla on edellisiltä vuosilta WRC2-luokan pronssi vuodelta 2021 sekä WRC3-luokan maailmanmestaruus vuodelta 2020. Kaudella 2022 hän jatkaa kilpailemista tutussa luokassa, mutta uuden automerkin suojissa. Huttunen vaihtoi viime kauden lopussa autoa, kun hän siirtyi neljän Hyundailla ajamansa kauden jälkeen Fordille. Huttusen ensimmäinen kilpailu Ford Fiesta Rally2:n ratissa toi WRC2-luokan voiton Monzan MM-rallista marraskuussa 2021.

Uuteen kauteen Huttunen lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa hyvillä mielin. Tavoitteena on jatkaa hyviä esityksiä WRC2-luokassa uudella automerkillä. Ruotsin MM-rallia varten kaksikko testasi kalustoaan yhden testipäivän ajan ja kilometrejä kertyi noin 150. Testipäivän perusteella tunnelma on odottava.

- Auto on ihan kiva ajaa ja se osui nyt ensimmäistä kertaa lumella ajettaessa heti yllättävän hyvin omaan käteen. Kilpailukykymme selviää kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun ralli alkaa. Tavoitteena on ajaa luokassa kolmen parhaan joukkoon, Huttunen sanoo.

Jari Huttunen on kilpaillut Ruotsin MM-rallissa kolme kertaa ja paras tulos on WRC3-luokan voitto vuodelta 2020. Vuonna 2019 hän teki kisassa rallihistoriaa ajamalla R5-luokan autolla yhdelle erikoiskokeelle yleiskilpailun pohja-ajan. Tänä vuonna Ruotsin MM-ralli ajetaan uusissa olosuhteissa, kun kilpailu perinteisistä Karlstadin ympäristön maastoista siirrettiin pohjoisemmaksi Uumajan korkeudelle paremman lumitilanteen toivossa.

- Olosuhteet ovat täällä hyvät ja nyt pääsemme ajamaan kunnon talvirallia, mikä sopii minulle mainiosti. Toivottavasti tienpohjat ovat kunnolla jäässä, jotta tie ei kulu liikaa meidän numerollemme, koska kuluneella tiellä rengasrikkojen vaara on suuri.

Koko kauden suhteen Huttunen on niin ikään positiivinen. Sopimus Fordin kanssa kattaa Ruotsin MM-rallin jälkeen sekä sora- että asfalttiralleja, joten luvassa on täysipainoinen kausi uudella autolla.

- Vaikka Ruotsin MM-rallissa ajetaan lumella, nähdään samalla jo hiukan sitä, mikä on auton suorituskyky soraralleissa. Asfalttikisoissa tällä autolla on ajettu hyviä tuloksia aikaisemminkin. Olen tyytyväinen sopimukseemme Fordin kanssa, Huttunen sanoo.

Ruotsin MM-ralli starttaa perjantaina kello 9:42 ajettavalla ensimmäisellä erikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 17 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 265. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 23.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:

24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.-5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.-21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2021 Espanjan MM-ralli

Teksti Jari Huttunen, Kuva M-Sport.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.