Kuuden osakilpailun mittaisen R-RalliCup kilpasarjan kolmas ja samalla talvikauden päätösosakilpailu ajettiin Suomen MM-rallista tutun viimeisen eli Powerstagen maisemissa kun kilpailun keskus, huoltoparkki ja myös sen kolmas pikataival sijaitsi Sorateiden Grand Prixin viimeisen mega-hyppyrin välittömässä läheisyydessä.

Tammikuussa Juankoskelta alkanut ja siitä Keuruun kautta Lievestuoreelle matkannut rallikaravaani on talven kilpailuissa saanut nautiskella poikkeuksellisen runsaslumisesta ja siten myös lähes täydellisyyttä hiponeista talvisista olosuhteista. Näin myös legendaarisen Ruuhimäen ympäristössä, jonne kilpailun järjestänyt Rally Team Palokka Ry oli saanut käyttöönsä yhdet koko kilpasarjan historian parhaimmat erikoiskokeet.

Talvikauden kolmen osakilpailun jälkeen R-RalliCup kilpasarjaa johtaa joutsalainen Joonas Tonteri, mänttäläinen Ville Pulkkinen ja saarijärveläinen Eemeli Pohjonen, jotka ovat kauden kolmessa osakilpailussa napanneet luokkavoiton. Koska kuitenkin viisi kuudesta osakilpailusta lasketaan mukaan niin mitään ei siten ole vielä ratkaistu, sillä teknisesti myös Keuruulla toisen sijan napannut Pekka Anttonen ja vastaavasti Lievestuoreelta toisen sijan saavuttanut Teemu Kuusinen sekä avauskilpailun väliin jättäneet mutta silti luokkavoitot muissa kilpailuissa pokanneet Esa Ketomäki, Juho Nykänen ja Sami Hakonen ovat edelleen sarjan voittokamppailussa kiinni. Unohtaa ei myöskään sovi Toni Ketomäkeä ja Petteri Rantasta, joilla myös on kaksi luokkavoittoa alla huolimatta Ruuhimäestä kirjattuja nollapisteitä.

Sarjapromoottori Marko Riihimäki hyräilee tyytyväisyyttä yli kaikkien odotusten sujuneesta talvikaudesta.

- Ensiksi täytyy kiittää kaikkia 140 sarjaamme ilmoittautunutta kilpailijaa. Odotimme saavamme mukaan 80 kilpailijaa, mutta kun määrä melkein tuplaantui niin sen myötä meillä on ollut erittäin hieno talvikausi kun jokaisessa luokassa on päästy ajamaan kunnolla kilpaa. Toiseksi iso kiitos niin Pohjois-Savon Autourheilijat ry'lle, Rallintekijät ry'lle kuin myös Rally Team Palokka ry'lle ensiluokkaisesta työstä kilpailujen järjestämisen suhteen. On hienoa saada kehittää suomalaista ralliautoilua huipputyyppien kanssa, Riihimäki kiittelee.

- Talvikausi on tarjonnut meille mahtavia hetkiä rakastamme urheilumuodon kanssa. Monipuoliset tiet ja ilmojen herran tarjoamat todella talviset olosuhteet ovat olleet kirsikka kakussa. Lisäksi kun sarjasääntöjen mukaan viisi kuudesta osakilpailusta lasketaan mukaan lopullisiin sarjapisteisiin niin yksi epäonnistuminen ei vielä merkitse yhtään mitään ja se takaa erinomaiset lähtökohdat heinäkuun puolivälissä kesäkauden avaavaan sarjan neljänteen osakilpailuun. Iso kiitos myös katsojille, jotka ovat kilpailijoitamme jaksaneet kannustaa sekä myös avustaa ripeästi hetkelliseen hallinnanmenetyksiin sortuneita, Riihimäki jatkaa.

Vaikka R-RalliCup jää nyt lähes neljän kuukauden mittaiselle "rospuuttotauolle" niin siitä huolimatta Suomen Autourheiluliitto ei laakereillaan lepää; Talvikausi paketoidaan reilun kahden viikon päästä Kotaperä Racing Team ry'n Uuraisilla järjestämällä talvirallisprintillä ja vastaavasti sorakausi lähtee käyntiin kesäkuun ensimmäisenä viikonlopuuna Rallintekijät Ry'n Keuruulla ajettavalla rallisprintillä.

Teksti ja kuva Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla