Historic Rally Trophy -sarjan toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Savonlinnan ympäristössä Savonlinnan UA:n isännöimänä. Kilpailijoille on tarjolla vauhdikkaita erikoiskokeita neljä, joiden yhteispituus on 73 kilometriä.

HRT-sarjan luokkiin; tasanopeus, HRT-luokat, nuottiluokat, ykkösryhmä ja Classic F, ilmoittautui 102 autokuntaa, mutta harmittavasti nuottiluokasta Juha Laaksonen Golfilla ja Pasi Hapulahti Volvolla peruivat osanottonsa. Kaiken kaikkiaan kisaan ilmoittautui 137 autokuntaa.

Jo ensimmäinen erikoiskoe, joka on Savonlinnan länsipuolella ajettava 20-kilometrinen pikataival, pitää kuljettajat tarkkoina alusta loppuun. Pätkiä on pidetty auki talven aikana ja pinta on ollut hyvä, mutta tällä viikolla nollakelit ovat vaikeuttaneet tilannetta. Tien pinta on saattanut pehmetä. Luvassa perjantaille on vielä runsaat lumisateet, joten haasteita riittää. Kakkospätkällä pituutta 15 km ja kolmosella 13 km, ja kisa ratkaistaan sitten neljännellä, viimeisellä pikataipaleella, jolla on pituutta 25 km. Mielenkiintoista.

Tasanopeusluokan 10 kilpailijaparia starttaa reitille klo 11.19. Nuottiluokan kisan pistää käyntiin numerolla 1 Jari-Matti Latvala-Juho Hänninen, jotka klo 12.01 lähtevät Savonlinnan Kauppatorilta reitille. Peräänsä he saavat myös nelivetoisella Toyotalla Rovaniemen Ville Ruokasen. Kuhmoisten kisan voittaneen Jyväskylän Tuomo Hannosen auton ovessa on numero 3 ja Ari-Matti Rikkisen 4. Jari Latvala lähtee viidentenä.  Nuottiluokan kilpailijoita on 17.

Mielenkiintoisia taisteluja odotettavissa

Sarjan avauskisan tulosten perusteella mielenkiintoisia taistelupareja Savonlinnassa on useita. Esimerkiksi luokkaan 8 Juha Berner Valiantilla on saanut Henry Kovasen Amazonilla. Kovasella oli Kuhmoisissa ongelmia ykkösellä, mutta muut pätkät tulivat Berner kanssa tasatahtiin.

Tiukka ”rypäs” on numeron 36 paikkeilla. Niko Allinen, Sami Taskinen, Janne Kanerva, Ilpo Hietanen, Tommi Karjalainen, Tomi Tikanmäki ja Joonas Kolehmainen eivät taida toisiaan kiinni pätkällä saavan, sen verran kovaa kaverit menevät ja sijoittunevat jälleen luokkien 1–18 yleiskilpailun 10 sakkiin. Ja vielä näiden jälkeen starttaavat Harri Eerola, Samuli Kiiskinen ja Matti Jaatinenkin varmuudella pyrkinevät samaan kympin sakkiin.

Tänä vuonna taas HRT-kisoihin palanneet Volkswagen-miehet Kuplapaja VW Rally Series -sarjan nimisenä saivat Savonlinnaan peräti 10 kuljettajapari. Näistä Esa Niittymäki ja Mika Hannu joutuivat keskeyttämään ulosajon vuoksi. Voiton nappasi Kari Haapalainen, jota nyt lähtevät haastamaan mm. Kuhmoisissa teknisistä vioista kärsinyt Juha Liukkonen, Juhani Jyränkö ja Kari Aaltonenkin.

Samoin BMW Ralli -sarja palasi HRT-kisoihin. Savonlinnaan on starttaamassa 17 autokuntaa. Kuhmoisissa voiton nappasi Matti Rinne, joka numero Savonlinnassa on 92. Kuinka käy tällä kertaa? Haastajina tuttuun tapaan Risto Lejon, Lassi Hirvijärvi, Jukka Alalantela, Sami Laurila jne. Se ainakin tiedetään, että näyttäviä, takavetoisten ajolinjoja on tarjolla.

Classic F -sarjassa on harmillisesti vain neljä autokuntaa. Liekö Savonlinna liian kaukana? Forssan Seudun UA:n Tommi Huhtala lienee ennakkosuosikki näistä.

Ralli alkaa siis klo 11.19 Savonlinnan Kauppatorilta ja maaliin samaan paikkaan ensimmäisiä autoja odotellaan hieman ennen klo 17:ää. Kilpailukeskuksena toimii Sokos Hotelli Seurahuone Savonlinna Kauppakadulla. Sieltä voi ostaa rallipaketteja, kuten ABC Savonlinnastakin ja Savonlinnan Prisman info-tiskiltä. Tuloksia pystyy seuraamaan Ajaksin tulospalvelun kautta.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Toni Ollikainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla