Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi kuittasivat tiukan sekuntikamppailun jälkeen SM5 -luokan kakkostilan Riihimäen SM-rallista. (Kuva: Jarno Saari)

Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi ottivat kauden toiset kakkostilat SM5 -luokasta kun rallin SM-sarjan toinen osakilpailu kurvailtiin Riihimäen Auto Sorsa -rallissa.

Ennen rallin alkua ja vielä rallin aikanakin ajoittain sakeaksi yltynyt lumisade antoi oman mausteensa Riihimäen SM-rallille. Jere Pensas löysi lumiränneistä joustavat ajolinjat heti ensimmäisistä erikoiskokeista alkaen. Kun puolet päivän kahdeksasta erikoiskokeesta oli ajettu, Pensas oli polkaissut Ford Fiestalla kahdet luokkapohjat ja johti tiukkaa kisaa viidellä sekunnilla.

-Ykköspätkällä hypyn alastulossa pyöränkulmat saivat vähän kipeää ja ratin asento muuttui. Se oli kuitenkin vain pieni ongelma, joka saatiin korjattua ensimmäisellä huoltotauolla.

-Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta tuli hyvin. Kolmosella jäätiin likaa. Siellä oli muutama tilanne, joissa tuli vähän arpomista. Neljännellä pätkällä nousimme takaisin johtoon. Kun oli paljon lunta tiellä ja lisää tuli taivaalta, oli paikka paikoin tosi vaikeaa löytää järkevä vauhti, avasi Pensas sekuntitaistelua.

Lopuilla neljällä erikoiskokeella Pensas ja Saarijärvi vievät Fiestan vielä kahteen pohja-aikaan.  Sekuntipeli Leevi Lassilaa ja Miko Kiminkiä vastaan ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella. Pensas puristi päätöspätkällä toiseksi, mutta se ei ihan riittänyt Lassilaa vastaan, vaan kauhavalainen nousi voittoon. Pensaan ja Saarijärven kakkostila tuli selvällä erolla ennen Miko Kiminkiä.

-Olosuhteet tekivät rallista tosi vaikean. Ei ollut helppoa viimeisilläkään pätkillä kun lumisade vaikeutti lisävaloilla ajamista. Ehkä olimme viimeisellä pätkällä turhan varovaisia, mutta Lassila veti kyllä siellä tosi kovaa, kuvaili Pensas rallin ratkaisuja.

-Alku näyttää hyvältä. Kaksi ehjää rallia kauden alkuun antaa luottoa, että pystymme kauden jatkuessa ajamaan kärkisijoista. Jatketaan kilvanajoa Kuopion SM-rallissa maaliskuulla. 

Arctic Lapland -rallin ja nyt Riihimäen osakilpailun jälkeen Pensas ja Saarijärvi ovat SM5 -luokan SM-pisteissä toisena. Tiimikilpailussa Co-Motorsportille pisteitä ajanut Pensas Racingin miehistö oli nostamassa Co-Motorsporttia tiimikisan kolmanneksi, kun SM2 -luokassa ajanut Alajärven Ville Hautamäki oli Pensaan tapaan luokkansa toinen.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla