Rallicross-kilpailuissa menestymään tottunut Jesse Kallio esitti ralliauton ratissa vahvoja otteita, kun Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Riihimäellä.

Kalliolle kyseessä oli vasta uran toinen SM-ralli, mutta vauhdin ja suorituksen puolesta kokemattomuus ei nuorukaisen otteissa paistanut.

Ford Fiesta Rally4 -auton kanssa nopeasti sinuiksi päässyt Kallio onnistui tavoitteessaan ja haastoi sarjan kokeneemmat kilpakumppanit.

SM4-luokan tiivistahtisessa kamppailussa Kallio kamppaili läpi kisan sijoilla 3-5 ja ylsi parhaimmillaan pohja-aikaan. Maalissa tuloksena oli neljäs sija ja kahdeksan erikoiskokeen jälkeen ero luokkavoittaja Henri Hokkalaan oli 28,3 sekuntia.

- Taisteltiin kovasti podiumsijasta kisan loppuun asti, mutta vähän siitä jäätiin. Saatiin ajettua pätkäpohjat kauden avauskisan tapaan ja se tyydyttää kovasti. Sen lisäksi monilla pätkillä oltiin kärkiryhmässä, Kallio laski.

- Rallireitti oli tosi haastava ja lumisade tuotti vielä lisähaasteita.

Malttia piti olla, että sai pidettyä auton pitävällä ajouralla.

Positiivinen kilpailu kokonaisuudessaan ja rutkasti tuli kokemusta.

Ammattimaisella asenteella autourheilu-uraansa rakentava kuljettaja oli tyytyväinen kilpailun kulkuun, mutta ajatukset ovat jo entistä kovemmissa suorituksissa.

- Toki pieni harmitus jäi, kun podium jäi aika lähelle, mutta neljäs sija tällä kokemuksella, niin täytyy kyllä olla tyytyväinen. Seuraavassa kisassa tähdätään taas korkeammalle.

- Kiitokset hyvästä panoksesta huoltoporukalle ja kartanlukija Toni Nuikalle. Hienon kisan jälkeen on syytä kiittää myös tiimimme yhteistyökumppaneita, Jesse Kallio päätti.

Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla