Auto Sorsa Riihimäki-Rallin voittajat, Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki Kuva: Taneli Niinimäki / AKK. 

Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu kaudella 2022 ajettiin maaliin lauantai-iltana. Riihimäen ja Lopen ympäristössä ajettu Auto Sorsa Riihimäki-Ralli tarjosi kilpailijoille todella äärimmäiset olosuhteet perjantai-iltana alkaneen lumisateen johdosta. Kahdeksan erikoiskokeen ja liki sadan erikoiskoekilometrin jälkeen rallin voittoon ajoi dramaattisten vaiheiden jälkeen Teemu Asunmaa. 

SM1-luokassa nähtiin jälleen äärimmäisen tasaista taistelua aina aivan viime hetkille saakka. Numerolla kuusi kisaan startannut Skoda-pilotti Teemu Asunmaa hyödynsi mestarillisesti lähtöpaikkansa ja ajoi ykköseksi reilun 20 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Mikko Heikkilään.

- Aika tarkasti ajettiin tuo viimeinen erikoiskoe, aika moni oli ajanut ulos niin en halunnut riskeerata mitään. Rovaniemellä tapahtuneen ulosajon johdosta meidän oli onnistuttava täällä ja se myös tehtiin. Ollaan back in business, Asunmaa fiilisteli. 

Asunmaa kävi kovaa kamppailua kisan voitosta auraajan roolissa olleen Emil Lindholmin kanssa, joka menetti otteen voitosta kuudennen erikoiskokeen spinnauksen jälkeen. Viimeisellä erikoiskokeella Lindholm ajoi vielä nuottivirheen johdosta ulos ja joutui kaivamaan itseään minuuttitolkulla ulos penkasta. Luokkaa ennen Riihimäen osakilpailua johtanut Lindholm oli lopulta 12. 

Luokassa kolmanneksi ajoi konkari Juha Salo, joka nousi viime hetkien ulosajojen johdosta viidenneltä sijalta aina palkintopallille. Yksi päivän kovimmista suorittajista oli Sami Pajari, joka ajoi ensimmäistä kilpailuaan R5-luokan kalustolla sijoittuen upeasti neljänneksi.

Toiseksi ajanut Heikkilä siirtyi luokan kärkipaikalle. Lindholm pitää hallussaan kakkospaikkaa ennen Viron Egon Kauria. 

Lavio yllätysvoittoon SM2-luokassa

SM2-luokassa saatiin pienoinen yllättysvoittaja, kun voittoon ajoi viime vuosina enemmän F-Cupin puolella nähty Jaakko Lavio Peugeotilla. 

- Ei ollut käsikirjoitettu tämä kilpailu. Aivan sairaasti ollaan tehty töitä, että päästiin edes osallistumaan, suuri kiitos kaikille projektissa mukana olleille. Katsotaan saadaanko budjettia, että päästään Kuopioon mukaan, Lavio tunnelmoi. 

Luokassa toiseksi ajoi hallitseva mestari Ville Hautamäki, joka jäi lopulta vajaan puolen minuutin päähän Laviosta. Palkintopallin täydensi avausosakilpailun voittanut Miikka Vuokila, joka jatkaa luokan kärkipaikalla kahden osakilpailun jälkeen. 

Joona hallitsi SM3-luokkaa

Uuden sukupolven nelivetoiset Rally3-luokituksen autot olivat Riihimäellä toista kertaa mukana omana SM-luokkanaan. Voittoon ajoi kaksinkertainen SM4-luokan Suomen mestari Lauri Joona. 

- Ei mennyt viimeinen pätkä kovinkaan erikoisesti, mutta muuten päivä meni oikein mallikkaasti. Hieno reitti oli tänne tehty, vaikka keli oli mitä oli, Joona kertoi. 

Joonan perässä toisena maaliin ajoi Roope Korhonen, joka voitti ensimmäisen kisan Rovaniemellä. Korhonen jatkaa luokan pistekärjessä, kun karavaani siirtyy Kuopioon kauden kolmanteen osakilpailuun. 

Rovaniemellä neljänneksi sijoittunut Jussi Lindberg paransi Riihimäellä sijoitustaan pykälän verran ollen kolmas. 

Henri Hokkalan pitkä kuiva kausi päättyi Riihimäellä - Lassila otti toisen voittonsa SM4-luokassa 

SM4-luokassa nähtiin heti ensimmäisellä erikoiskokeella kovan luokan pudotus, kun Rovaniemen osakilpailun voittanut Toni Herranen ajoi ulos ja joutui keskeyttämään ennen aikojaan. 

- Pieni virhe nypyn jälkeen. Vähän kevensi ja meni ohi spoorista, irtolumella sitten puski penkkaan ja siellä oli puu heti tien reunassa. Sen verran osui, että tukivarsi vääntyi. Harmittaa todella paljon, Herranen kertasi tilannetta Facebook-tilillään. 

Pitkää voitotonta putkea SM-sarjassa viettänyt Henri Hokkala kiitti ja sai kaivattua balsamia haavoihinsa. Monta kertaa Hokkalalla on voitto ollut lähellä, mutta ulosajot ja tekniset viat ovat lopulta vesittäneet haaveet. Riihimäellä tilanteeseen tuli kuitenkin muutos, vaikka lähellä oli keskeytys nytkin. 

- Uskomatonta, toiseksi viimeisellä erikoiskokeella molemmat eturenkaat tyhjenivät. Ja nyt viimeisellä oikea takarengas. Taas oli katastrofi enemmän kuin lähellä. Ei ole ralliautoilu terveen miehen hommaa, Hokkala kuittasi maalissa. 

Kristian Nieminen jatkoi tasaista kauttaan ja otti jo toisen perättäisen kakkossijan. Benjamin Korhola suoritti lumipyryssä hienosti ja kuittasi toiset kolmospisteet tällä kaudella. 

V1600-autojen SM5-luokassa Leevi Lassila jatkoi siitä mihin Rovaniemellä jäi ja otti toisen perättäisen luokkavoiton. Lassila nousi voittoon hurjan loppukirin turvin ja nousi ennen viimeistä erikoiskoetta luokkaa johtaneen Jere Pensaan ohi. 

- Tämä viimeinen tultiin se mitä päästiin, aika hienosti meni, Lassila kertoi. 

Pensas jäi viimeisellä erikoiskokeella Lassilan pohjista peräti 14 sekuntia ja putosi näin toiseksi. Riihimäellä saatiin lopulta sama palkintopallikolmikko kuin kauden avauksessa, kun Miko Kiminki ajoi kolmanneksi. 

Ralli SM-sarja jatkuu tasan kuukauden päästä, kun 4.-5.3. vuorossa on Kuopion SM-ralli. 

Ralli SM / Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla