Kolme viikkoa sitten Rovaniemen Napapiirillä ajetussa Arctic Lapland Rallissa WRC-luokkavoiton saavuttanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelee kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa samanlaista tulosta nyt lauantaina Riihimäen ympäristössä ajettavasta kauden toisesta Ralli SM-sarjan osakilpailusta.
Kahdeksan pikataipaleen ja 100 erikoiskoekilometrin mittaisessa talvirallissa sen ainoalla WRC-autolla ajava kaksikko ajaa kilpailussa Ralli SM-sarjan ulkopuolisena kuljettajana ja sen myötä he saavat kilpailla ilman menestymispaineita. Silti vuoden 2010 Rallin Suomi Cup Mestari ja urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia voittaneella kuljettaja lähtee kilpailuun vertaamaan vauhtiaan myös Ralli SM-sarjan kärkikuljettajiin nähden.
 
- Arctic Lapland Rallista meille jäi palava halu päästä takaisin jatkamaan kilpailutoimintaa upean Ford Fiesta RS WRC-auton ohjaamossa. Lisäksi kun Tunturirallissa yhteistyökumppanit saivat ansaitsemaansa näkyvyyttä niin nyt lähdetään sellaista tuottamaan myös eteläiseen Suomeen, Eskelinen kertoo.
 
- Lauantaina reitille lähdetään numerolla 12 eli jonkinlainen ajoura meitä silloin odottaa. Kovaa lumisadetta on luvattu koko päiväksi ja sen myötä uskoisin, että ei ole helppoa ajaa ensimmäisinä kilpailijoina ja putsata latua. Näin lähtöpaikkamme on mielestäni erittäin hyvä, suoraan Andalucian Golf-viheriöiltä Riihimäelle saapunut Eskelinen jatkaa.
 
Riihimäen SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 11 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 18 aikoihin. Tulos- ja GPS-seuranta sekä myös LIVE-lähetykset löytyvät osoitteesta www.rallism.fi.

Teksti Jani Kekoni
Kuva Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla