V Kuhmoisten Sora -ralli pyörähtää käyntiin Kuhmoisten ympäristössä lauantaina 22.1. klo 10.01, kun Tullan UA isännöi kauden avausta. Kuhmoisten kisaan saatiin lopulta 145 ilmoittautumista, mutta muutama on joutunut jo perumaan osanottonsa. HRT-luokkiin sekä Kuplapaja VW- ja BMW-rallisarjaan on tällä hetkellä lähtijöitä yhteensä 107 autokuntaa. Ähtärin HRT-luokkien lukema viime vuonna oli 108. Maaliskuiseen, nopealla aikataululla kalenteriin saatuun Korpilahden kisaan koronaepidemian alkaessa ilmoittautui 69 autokuntaa.

Tasanopeusluokassa on Kuhmoisissa 11 kuljettajaparia. Viimevuotinen mitalikolmikko; Ari-Pekka Jääskeläinen-Risto Valkonen; Jarmo Vesala-Jari Itäkodes sekä Reijo Rintala-Antero Mannila, aloittavat uuden taistelun mitaleista. Muutama autokunta on pois, kun Monte Carlon tasanopeusluokkaan osallistuminen ei aikataulullisesti onnistunut.

Nuottiluokkaan ilmoittautui 20 autokuntaa, joista yksi joutui perumaan jo ennen lähtöluettelon laadintaa ja yksi peruutus tuli myöhemmin. Näin olleen reittiin on 18 autokunnalla tarkoitus tutustua etukäteen. Jari Latvala ainoalla nelivetoisella lähtee numerolla 1 reitille. Ari-Matti Rikkinen ja Tuomo Hannonen kaksivetoisillaan piirtävät seuraavina uudet ajolinjat tien pintaan muille.

Historic-luokista 1–18 muutama poiminta

Cortina-kuljettaja Martti Sarasto siirtyi ykkösryhmään, ja nyt alla on Fiat 127. Ykkösryhmässä autoja on kuusi. Kategoriassa 1969 on 11 autokuntaa mukana. Kaikki ennestään tuttuja. Monena menneenä vuonna useimmat kovat historic-kuljettajat ajoivat kategoriassa 1975, ja taitaa sama meno jatkua Janne Kanervan ja Joonas Kolehmaisen lisäksi Ilpo Hietasen yms. myötä.

Janne Lindbergin jätettyä historic-sarjan väliin, tai ainakin Kuhmoisten kisan, luokan 14 Matti Jaatinen hallitsevana kategoria- ja yleismestarina lienee yksi ennakkosuosikeista. Haastajina jälleen Harri Eerola, Timo Kuukka ja Sami Jaakkolakin. Kategorian 1990 ennakkosuosikiksi Kuhmoisissa nousee Juha Selänne. Entinen Peugeot 205 on vaihtunut Skoda Favorit 136L:ään.

Paikkansa HRT-sarjassa vakiinnuttaneeseen Classic F -sarjaan saatiin muutama auto lisää. Erityisesti lisäystä tuli isoimpaan luokkaan, jossa peräti kuusi Escort RS 2000:lla metsästää mestaruuspisteitä. Tommi Huhtala oli viime vuonna ylivoimainen, jatkuuko sama tahti tänäkin vuonna, jää nähtäväksi Someron UA:n Jussi Tuomela Starletilla luokassa 26 ja Anjalankosken UA:n Kaj Forsberg Starletilla luokassa 27 täydentävät listan.

Uusia, vanhoja luokkia HRT-sarjaan

Kuplapaja VW -rallisarjassa (entinen Aircooled.fi) Kuhmoisiin saatiin seitsemän paria mukaan. Ennakkosuosikiksi nousee Päijät-Hämeen UA:n Kari Haapalainen, joka oli huimassa vauhdissa Historic Rallisprint -sarjassa Luumäellä. Kaikilla muilla Kupla autona, vain Mika Hannulla VW 1600 TL.

BMW Ralli -sarjassa on Kuhmoisissa mukana 17 kuljettajaparia eli kaikki sarjaan ilmoittautuneet. BMW Ralli -sarjassa otetaan kilpakumppaneista mittaa E36-korisilla BMW 325i -autoilla. Tekniikaltaan autot ovat lähes vakioita, turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Näiden takavetoisten upeita ajolinjoja näkee Kuhmoisissa numerosta 81 alkaen.

Aikataulutietoja

Tasanopeusluokka lähtee reitille 10.01 ja nuottisarjalaiset seuraavat kello 10.38. Tauolle Kuhmoisten satama-alueelle ensimmäisiä autoja odotetaan noin klo 12.15 ja maaliin kilpailukeskuksen eli Kuhmolan, Toritie 57, piha-alueelle noin klo 14.50 alkaen. Erikoiskokeita on viisi, yhteispituudeltaan noin 70 km.

Yleisö ei pääse kilpailukeskukseen sisään, mutta ulkona rallia voi seurata, kunhan ottaa terveysturvallisuusasiat huomioon. Reittikarttoja (3 euroa/kpl) ja 10 euron hintaisia rannekkeita, jotka toimivat pääsylippuina, myy lauantaiaamusta 22.1. klo 6.30 alkaen Neste Kuhmoinen, Toritie 64, ja SEO Padasjoki, Taulunmäentie 2, klo 9.00 alkaen.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Marko Kyöstilä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla