Kuva: Sportkuvat Eero Auvinen, https://zoomailija.kuvat.fi

Suomalaiseen autourheiluun erikoistunut, 30 vuotista taivaltaan juhliva, Hanaa –lehti kirjoitti Parts Parner Finland Cupista mielenkiintoisesti näin. ”Sarja joka ei ole sarja, tai Cuppi joka ei ole Cuppi”. Tuossahan ei oikeastaan ole mitään järkeä, jos aiheeseen ei tutustu sen enempää. Lyhyesti cupissa, kun sillä on kuitenkin oltava joku kutsuma termi, on kyse kahden kisan yhteisestä liittoumasta ja palkintopotista. Viidessä eri luokassa kisataan yhteensä 3.000 euron palkinnoista. Polttoainelahjakortteja jaetaan yhteensä 10:lle kuljettajalle. Palkintopotin mahdollistaa pääkumppani Parts Partner Finland ja Nortig Oy, sekä molempien kilpailuiden omat panokset.


Kurkkaa säännöistä tarkemmin mistä kyse, jotka löytyvät täältä:

http://ajaksi.fi/wp/wp-content/uploads/2021/11/PartsPartnerCuppi-s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t-V1.0.pdf

Ensimmäisen osakilpailun ja samalla ”cupin” palkintoja ja glooriaa tavoittelevat rattivirtuoosit löytyvät Haapamäen kisan eilen julkaistusta lähtöluettelosta. PPF Cupissa (lyhenteet on aina kivoja niin käytetään mekin) on mukana seuraavat luokat: Nuoret V1600, Seniorit 2wd, V1600/Trophyt, H2050 ja HR-luokat (kaikki kuutiotilavuudet). Teoreettisesti palkinnoista tässä vaiheessa kilpailee 44 kuljettajaa, sillä kaikki valittuihin luokkiin osallistuvat ovat automaattisesti mukana. Sitähän ei tarina tässä vaiheessa kerro kuinka moni nyt kisaan lähtevistä on mukana toisessa ”osakisassa” Leivonmäen LapWall-rallissa. Tilanne elää vielä kun Haapamäen lippuluukulta saa jälkkärinumeroita koko viikon!

Nuorten luokassa tilanne on varsin erikoinen, kun cupin pisteitä ensimmäiseen kilpailuun lähtee metsästämään vain yksi osallistuja. Mikäli kisaviikolla ei jälki-ilmoja tähän luokkaan ilmaannu, niin tyttöenerginen kilpailijapari Juulia Suvinen ja Noora Hokkanen kerää hyvät pisteet, mikäli pääsevät kaikki pätkät maaliin asti. Tässä ehkä pienen iskun paikka nuorten luokan kuskille lähteä haastamaan Juuliaa ja Nooraa lisänumeroiden avulla!

Senioreissa pisteitä pääsee kirjaamaan neljä kuljettajaa. Rantanen-Ahonen-Göös kolmikon ja heidän Baijerin armeijaa lähtee haastamaan vanhan liiton vetomies Kai Jäntti Volvolla. Nuorisojaosto ei kuitenkaan muista kuljettajaa, niin laitettiin jutun mainoskuvaksi Jäntin tyylinäyte -91 vuoden Joutsenlampi-rallista silloin aikanaan tutuksi tulleella VFTS:llä. Mielenkiintoista nähdä miten kovaa tässä ”kunhan harrastellaan” -luokassa lähdetään kilpaa vetämään. Veikkaus on että aikoja katsotaan tarkasti eikä kukaan halua antaa sijoituksia liian helpolla! Annetaan Jäntille tässä vaiheessa mahdollisuudet vielä nautiskeluun ja odotetaan hyökkäystä seuraavissa kilpailuissa eli näin ennakkopaineet luovutetaan Rantaselle.

V1600 ja Trophyt luokassa nähdään Haapamäellä 10 autokuntaa. Luokan kahinat ovat monesti varsin tiukkoja, kun kalusto on tasaista ja yrkkääkin löytyy. Jos vain yksi nimi nostetaan tähän spekulointiin mukaan, niin se on Suomen nopein Lupo kuljettaja Joonas Tonteri Joutsasta. KJT-Racingin ykköskuuma on ollut kovassa koulussa kokeneen koutsin toimesta. Vävypojan valmennus alkaa tuottamaan hedelmää, josta osoituksena alkuvuodesta ajetut tulokset luokkavoitto ja luokan kakkossija. Tuskin Tonteri lähtee hopeisia lusikoita jahtaamaan!

Luokka H2050 on heti alkuun syytä kerrata millaisia laitteita siinä kilpailee. H2050 on käytännössä V1600 ja HR 2050cc luokkien väliin osuva luokka. Autoja saa pikkuisen virittää kisaisempaan suuntaan, mutta ei kuitenkin HR-luokan tai toiselta termiltä F-ryhmän tasolle. Autot ovat moottoreiltaan täysin vakioita ilman tölkkialustoja tai sekventaaleja. Sallittuja kisaosia on lukko, välitys ja kilpavaihteisto vakiolaatikon kuorilla. Yritystä tässä luokassa on aikaisemmin nähty mm. Pirkanmaan Almera kuskien toimesta. Automerkkejä on mukana varsin värikäs kirjo. Kuusi osallistujaa ja viisi eri automerkkiä. Luokan ehkä hienoin auto on Pekka Mannisen Renault Clio. Annetaan samalla ennakkosuosikin viitta ja paineet juurikin Manniselle, kun kotikylän teillä vedellään!

Eniten osallistujia on luonnollisesti yhdistetyssä HR-luokassa, jossa kaikki ”kiukaan koot” on niputettu samaan. Varsinkin talvikisoissa on nähty usein kovia aikoja myös pienempi koneisilta kilpureilta, joten ei tässäkään kategoriassa peli ole Bemuille mitenkään valmiiksi taputeltu. Veikataan villisti tähän kohtaan, että pisteitä kerätään kaikkien neljän HR-luokkien autoilla!

Pienimmästä luokasta eli HR alle 1450 nostetaan esiin rallisprinteistä rallin pariin lähtenyt Joonas Kalliomäki Parkanosta. Ensimmäisen rallin eli viime syksyn Fenno-rallin tuloksia jos vilkaistaan, niin siellä rykäistiin heti ykköspätkällä koko kisan toiseksi nopein aika kaksivetoisissa, kun mukana oli koko harrasterallisarjan kärkikasti. Olisiko tässä talvikauden tuleva yllättäjä? Alle 1650cc luokasta poimitaan ennakkoveikkaukseen mukaan Opel Corsalla jo aikaisemmin huimistellut Juho Nykänen. Mikäli pelit vaan laukkaa puhtaasti, niin varmasti EK-ajat on viiden joukossa. Alle ”kaksilitrasten” luokassa menestyksekkäästi Escorttia kuskannut Sami Sabell on pitänyt ennenkin bemareita pilkkanaan eli oletetaan saman jatkuvan. Iso lohkojen eli yli 2250cc luokassa Bemujen vastarintaliikkeeseen lyö oman vastalauseensa pitkien liippien erikoismies Jarno Puupponen – ja tietenkin Mersulla.

II GT-osat –rallin lähtäri löytyy täältä:
http://ajaksi.fi/wp/wp-content/uploads/2021/11/lahtoluettelo-2.pdf

Rallin omat facebook sivut seurantaan täältä:
https://www.facebook.com/RallimiehetRy/

Lauantaina nähdään miten ennakkohehkutukset osui kohdalleen vai menikö veikkaukset ja veikatut metsään!

Teksti: Parts Partner Finland Cupin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla