Jere Pensaan ja Jouni Saarijärven tavoite rallin SM-avaukseen on Tunturirallin palkintopallin keskimmäinen taso. (Kuva: Antti Lahtinen)

Nyt viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina kurvailtavassa rallin SM-sarjan avauksessa Arctic Lapland Rallyssä eli tuttavallisemmin Tunturirallissa, Jere Pensaan ja kartturi Jouni Saarijärven tähtäin on SM5 -luokan palkintopallin paikka.

-Olemme edellisissä Rovaniemen Tunturiralleissa ajaneet sijoille seitsemän ja neljä. Ne paikat eivät enää kiinnosta. Tähtäin on palkintopalli ja mielellään sen korkein paikka.

-Lähtönumeromme 57 tietää varmuudella melko pahasti puhki ajettuja teitä. Niistä on vaikea löytää joutuisat ajolinjat V1600 -luokan kalustolla. En ole koskaan tykännyt ajaa spooreissa, mutta se on otettava vastaan mitä eteen tulee. Järki päässä mennään ja tärkeintä on pysyä erossa lumitöistä, Pensas järkeilee.

Viime kaudella Pensas ja Saarijärvi putosivat SM4 -luokan mitalikamppailusta viimeisen osakilpailun kalustorikon myötä. Vuosi on Pensaalle tilastotappio, sillä laihialainen on vuonna 2014 rallisprinteistä aloittamansa uran aikana ollut joka vuosi mitalikannassa. Uusi jahti alkaa nyt uudessa SM5 -luokassa.

-Uusi luokka, mutta kilvanajo ei ole siitä mihinkään muuttunut. Samoilla autoilla vedetään ja kisa tulee varmaan olemaan yhtä tiukkaa kuin ennenkin. Mukana on vanhoja tuttuja kilpakumppaneita ja uusia nuorten luokasta nousseita haastajia. Tunturirallissa, jossa kahden päivän reitille mahtuu kaikenlaista, jokainen kilpailija on otettava vakavasti, puntaroi Pensas viikonlopun urakkaa.

Pensas Racingin kalusto oli viime kaudella neljässä ensimmäisessä osakilpailussa kilpailu-uran alusta saakka palvellut V1600 -luokan Renault Megane. Kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun kisapirssiksi vaihtui Co-Motorsportin ilmoittama Ford Fiesta.

-Viime vuoden loppukauden erikoiskoesijoitusten ja hyvin sujuneiden testien jälkeen valitsimme kalustoksi nykyaikaisemman Fiestan. Jätän tällä kaudella rallisprintin SM-sarjan muiden koluttavaksi ja keskityn Fiestalla ainoastaan rallin SM-sarjaan. Kaikki on panostettu sen eteen, että pystymme Tunturirallista alkaen ajamaan luokkavoitoista, Pensas tarkentaa.

Henkilökohtaisten SM-pisteiden lisäksi Pensas ja Saarijärvi antavat panoksensa Co-Motorsportille tiimien välisessä kilpailussa. Toinen Co-Motorsportille tiimipisteitä keräävä kuljettaja on SM2 -luokassa kilpaileva, rallin nelinkertainen Suomen mestari, Alajärven Ville Hautamäki.

Kymmenen erikoiskokeen kaksipäiväinen Tunturiralli käynnistyy Rovaniemeltä nyt perjantaina klo 11:00 ja päättyy lauantaina iltakahdeksalta Rovaniemelle.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla