Talokirjeiden jakotalkoiden yhteydessä viime Lauantaina napattiin reitiltä fiiliskuva. Luntahan reitillä alkaa olla jo ihan kivasti. Leivonmäen suunta on sen suhteen hyvä, jos sataa lunta niin sitä tulee reilusti. Täydellisten ralliolosuhteiden osalta tiepohjille tekisi hyvää yksi kunnon vesikeli. Näin saataisiin jäisen soran päälle vielä paremmin jäätä.

Tällä hetkellä varsinaista jäätä tienpinnalla on vain osalla reittiä, kuten muuallakin Keski-Suomen korkeudella. Tienpohjat ja -rungot on tietysti hyvässä jäässä. Viidessä viikossa luulisi sen vesikelinkin osuvan, kunhan ei sitten osuisi kisapäivälle. Reittiä on päivitetty meidän aikaisemmin tekemiin ralleihin verrattuna niin, että täysin uutta on 60% ja loput on ollut jossain ajetussa kisassa mukana johonkin ajosuuntaan. Täysin samaan ajosuuntaan vanhoja osuuksia on mukana 5 km. Näiden pohjalta tekisi mieli todeta, että reitti on uusi tai ainakin rouhealla pensselillä päivitetty. Melkein aina soveltuvat rallitiet ovat olleet joskus jossain rallissa mukana. Leivonmäen suunnalla ja sen lähipitäjissä on ajettu, ja ajetaan paljon ralleja, kuten esim. perinteiset AKK-kisat Toivakassa, Kangasniemellä ja Joutsassa. Lisäksi vanhan liiton Suurajot kierteli samalla suunnalla aikanaan. Jos kaikkiin seudun kisoihin aletaan vertaamaan, niin sitten tuo 60% ei tietenkään pidä paikkaansa.

Uusilla valtion tienosuuksilla saatiin reittiin enempi päivitystä – ja tietenkin lisää vauhdikkuutta. Mistään lentokentistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan mutkaisista ja pokkailevista valtion teistä. Reitin perusajatus on edelleen sama kuin mitä meillä on ollut vuodesta 2018. Tekemistä ja ohjelmaa ohjaamoihin halutaan tarjota oli alla sitten pienempi auto tai viilatummalla moottorilla varustettu täyden speksin kilpuri. Jos konkreettisesti verrataan vaikkapa Joutsenlampi-rallin vuoden 2018 reittiin, niin tiet ovat napsun nopeampia. Ihan pienimmät tiet on haastavia pitää rallikelpoisena myös isommilla numeroilla ajaville. Pätkiä reitillä on viisi ja EK-kilometrejä on tarjolla karvan päälle 60 km. Kaikki pätkät kurvaillaan vain kertaalleen. Huoltoja kerkeää tekemään pariinkin kertaan reitin varrella. Etähuoltojen avulla siirtymät saatiin puristettua napakkaan 60 km:iin.

LapWall-rallin info vielä kertauksena…

Nuottiluokat pääsee piirtämään linjat reitille ensimmäisenä ja perään lähtee kohtuullisen kiva kattaus muita Hamun luokkia perinteisesti pimeeseen. Erikoisemmille Ford-kilpureille ”tallista ulos kaivamisen” kannustimeksi tehtiin ihan oma luokka. Nuotitus onnistuu kisaperjantaina isojen kisojen tyyliin. Kisakeskus sijaitsee Leivonmäellä. Kilpailun seremoniaalinen lähtö ja maalikarkelot ovat aivan kuumimmassa ytimessä eli Leivonmäen torilla. Muistutetaan että luokittainen lähtöjärjestys tehdään virallisen ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Peruutusehdoissa on huomioitu tiiviin kisakalenterin riskit ja näin peruminen onnistuu tehdä vielä viikkoa aikaisemmin, eli ainakaan sen takia lappujen sisään laittoa ei tarvitse jännittää.

LapWall-ralli on Parts Partner Finland cupin toinen osakilpailu. Mistä siinä on kyse selviää vaikkapa nassukirjan sivulta. https://www.facebook.com/partspartnerfinlandcuppi/

Laittakaapas Ajaksin sivusto laulamaan ja numerotarroja tilaukseen. Runsasta osallistujamäärää näyttävä ilmoittautuneiden lista ei missään tapauksessa huononna kisan ennakkovalmisteluja – päinvastoin!
http://ajaksi.fi/wp/12-02-2022-lapwall-ralli-leivonmaki/

Teksti ja kuva Sami Heikkilä.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla