Tammikuun kolmantena viikonloppuna Pohjois-Savon Juankoskelta käynnistyvä R-RalliCup kilpasarjan tavoiteena oli saada mukaan vähintään 80 autokuntaa mittaamaan paremmuuttaan kolmessa talvisessa ja kolmessa kesän soralla ajettavassa kilpailussa. Lopulta vuodenvaihteeseen saakka avoinna ollut ilmoittautuminen keräsi Suomen Autourheiluliiton organisoimaan kilpasarjaan yhteensä 132 autokuntaa ja näin Marko Riihimäen vetämä rallisarja sai enemmän kuin tavotteiden mukaisen startin.

- Erittäin tyytyväisiä olemme runsaslukuiseen osallistujien määrän ja sen myötä tulemme näkemään tasokasta kilvanajoa useissa sarjamme luokissa. Esimerkiksi VIRI- ja Senioreiden luokissa menestyksen eteen saa kilpailijapari tehdä kunnolla töitä. Iso kiitos kaikille R-RalliCup sarjaan ilmoittautuneille, Marko Riihimäki kertoo.

- Osakilpailuihin otetaan mukaan maksimissaan 200 kilpailijaparia ja näin myös sarjan ulkopuolisille kilpailijoille löytyy tilaa. Koronaviruspandemiasta huolimatta uskomme vakaasti, että meille kaikille on tulossa hieno kuuden osakilpailun mittainen kilpailukausi, Riihimäki jatkaa.

Kaksijakoiset tunnelmat varjostavat kauden avausta

Suomen Hallitus on tuoreeltaan päättänyt sulkea kaikki sisätiloissa tapahtuvat aktiviteetit. Kuitenkin, koska rallia ajetaan ulkosalla niin päätös ei sinänsä koske moottoriurheilijoita. Sen sijaan yleisömäärien rajoitukset koskevat ja näin osakilpailukohtaisesti kilpailujen järjestäjät päättävät itse rajoitustoimenpiteistä heidän oman alueellisen ohjeistuksen mukaan.

- Valitettavasti katsojien kausikorttien myynti jouduttiin jo aikaisemmin keskeyttämään, koska emme voineet taata pääsyä jokaiseen ajettavaan osakilpailuun. Sen sijaan kilpailujen toimitsijatehtävien kautta on mahdollista päästä seuraamaan kilpailuja, joten ota yhteyttä osakilpailujen järjestäjiin ja olet lämpimästi tervetullut mukaan edistämään ralliautoilun vauhdikasta maailmaa, Marko Riihimäki kertoo.

- Omikron virusmuunnoksen myötä haluamme korostaa henkilöiden turvavälejä eli muistakaa pitää kunnolla etäisyyttä kun kohtaamme toisiamme niin kilpailukeskuksissa, huoltoalueilla kuin siirtymillä ja myös itse erikoiskokeilla.

Koronaviruspandemiasta huolimatta Suomen Autourheiluliitto haluaa toivottaa kaikille erittäin vauhdikasta rallivuotta 2022!

Teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.