Harri Könönen (vas.) ja Matti J. Tarvainen ovat kestomenestyjiä historicien rallisprint-sarjassa. Marko Kyöstilän kuva HRCF:n palkintogaalasta 2021.

Tuttuun tapaan Historic Rallisprint -sarja alkaa Rantasalmelta Lipponen OP Talvirallisprint -kisan merkeissä Rantasalmen UA:n isännöimänä. Aivan järjestäjän toivomaan 100 osallistujaan ei sittenkään päästy, mutta ilmoittautumisajan umpeutuessa 61 kuljettajaa on listalla. Ja jälki-ilmoittautumisiahan voi vielä tulla. Kisa ajetaan ilman yleisöä vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mikä on saattanut vaikuttaa myös osallistujien määrään.

Historic-kuljettajia oli viime vuoden kisassa viisi (joista kolme taas mukana), joten kun nyt on yhdeksän ilmoittautunut, kasvua on reippaasti. Tutut nimet HRS-sarjasta; Harri Könönen (lk 5), Kari Haapalainen (lk 3) ja Matti J. Tarvainen (lk 5), löytyvät jälleen listalta ja he saavat hyvän porukan kanssakilpailijoikseen. Luokkaan 1 ilmoittautui Eero Volanen 850 Fiatillaan ja Antti Siikala luokkaan 2 Skoda Favoritilla. Haapalainen sai kaverikseen luokkaan 3 Petteri Koskenalan Lada Samaralla sekä Juha Liukkosen VW 1303 S:llä. Timo Savenius Volvo 142 S:llä ja Tomi Tikanmäki Saab 96 V4:lla taistelevat luokan 4 paremmuudesta. Viime vuoden rallisprint-mestari Könönen ja Tarvainen ovat tuttu taistelupari luokassa 5.

Rantasalmen moottoriradalla, Joroistentie 314, sunnuntaina 9. tammikuuta ajettavan radan pituus on noin 3100 metriä. Se on pinnaltaan lunta/jäätä, ja järjestäjä jäädyttää pinnan vielä ennen kisapäivää. Kilpailu alkaa kello 11.00. Kilpailijat pääsevät tutustumaan rataan klo 8.15 alkaen, ensin nuotittajat autolla 15 minuutin ajan ja sen jälkeen muut. Nuotittaa siis saa ralliautolla kilpailevat, ja kakkosohjaajan, joka on etukäteen järjestäjälle ilmoitettava, käyttö on näin ollen mahdollista.

Luokkajako Historic Rallisprint -sarjassamme on seuraava: (järjestäjän luokkanumeron perässä meidän omamme). Tuloksia oopsware.orgin sivuilta seuratessanne on hyvä tietää molemmat.

HISTORIC (Yleinen ja juniorit yhdessä):

lk 23 (lk 1) Historic, Ikäkaudet E, F ja G1, ryhmät T, GT, 1–4

lk 24 (lk 2) Historic, Ikäkaudet G2–J2, ryhmät 1–4, N, A ja B enintään 1300 cc

lk 25 (lk 3) Historic, Ikäkaudet G2–J2, ryhmät 1–4, N, A ja B enintään 1 600 cc

lk 26 (lk 4) Historic, Ikäkaudet G2–J2, ryhmät 1–4, N, A ja B enintään 2 000 cc

lk 27 (lk 5) Historic, Ikäkaudet G2–J2, ryhmät 1–4, N, A ja B yli 2 000 cc

Historic Rallisprint -sarjamme jatkuu tämän kisan jälkeen heti viikkoa myöhemmin, kun Kouvolan Seudun UA järjestää Palvaanjärven Lomakylässä Taavetissa Palvaanjärven Loma-Sprintin, sarjan toisen osakilpailun 15.1.2022. Talven kolmas osakisa Mäntyharjulla on vuorossa helmikuun 12. päivänä.

Teksti Kikka Kuosmanen.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla