Autokilpailusta saa palkinnoksi pilkin ja pilkkikilpailuista auton – vai miten se meni. Rallia ei varmasti harrasteta palkintojen vuoksi, enempi rakkaudesta lajiin. Koko kauden mittaisista sarjoista jaetaan jo tuntuvia rahanarvoisia palkintoja. Nykyisestä kisakohtaisesta palkitsemiskäytännöstä saimme ajatuksen laittaa lisää täkyjä koukkuun kahden ”kylärallin” kesken. Idea on puhtaasti Ainasvuoren Rikulta lainattu vuodelta 2017, ilman lupaa tietenkin.

Käytännössä yhdistimme kahden rallin voimavarat ja yhteisenä palkintopottina jaetaan polttoainelahjakortteja 3.000 euron arvosta. Lyhyesti ajatuksena on kahden kisan ”Cuppi” ilman sarjailmoittautumisia tai -maksuja. Puhutaanko ”Cupista”, vai kahden kisan yhdistetystä palkintopotista, on jokaisen oma näkemys. Varsinaisia ja täysimittaisia rallisarjoja Suomessa on jo ihan riittävästi joka makuun ja hajuun, eikä ajatus tässä ole luoda taas uutta sarjaa. Kilpailuina mukana ovat Haapamäen GT-Osat -ralli tammikuussa ja Leivonmäen LapWall-ralli helmikuussa. Eniten pisteitä kerännyt kuljettaja palkitaan lisäksi ”Kyläkisojen Kuha” –palkinnolla.

Palkintoja pääsee tavoittelemaan viidessä eri luokassa täysin avoimesti. Kolme luokkaa on suoraan Hamun ralleista tuttuja luokkia, missä on yleensä paljon osallistujia ja hyvää taistelua. Nuoret pitää olla mukana, ettei laji ole vain vanhojen partojen varassa. Viides luokka on ”virtuaalinen” yhdistetty luokka kaikkien viritettyjen HR-autojen kesken, kaikilla eri myllyn tilavuuksilla. Aika usein pikkukoneisella autolla on pesty isompiakin autoja, varsinkin talvikelissä osaavan ohjastajan toimesta. Yhdistetty HR-luokka on varmasti mielenkiintoinen seurattava juuri tästä syystä, kun vaikkapa pikku Corsa tukistaa +400hv Baijerin mörköä. Palkinnot jaetaan pisteiden mukaan, joita kerätään tällä kertaa EK-sijoitusten mukaan. Näin ei mene päivä täysin hukkaan, jos pelit porsii viimeiselle tai liina käy koukussa. Vauhdista palkitaan!

Palkintopotin mahdollistavat nimikkokumppani henkilöautojen varaosapalvelujen PartsPartner Finland Jyväskylästä, sekä toisena kumppanina alumiinin ja ruostumattomien terästen hitsaamiseen keskittyvä Nortig Oy Keuruulta. Puolet potista kertyy kilpailujen laittamista omista panoksista. Järjestelyistä vastaa Rallimiehet ry ja Yellow Racing Team ry. Molemmat kisat ajetaan Harrastemoottoriurheilun Keskusjärjestön, tutummin Hamun, alaisuudessa ja määräysten mukaisesti.

Säännöt ja lisätiedot löytyvät Ajaksin sivuilta osoitteesta
http://ajaksi.fi/wp/wp-content/uploads/2021/11/PartsPartnerCuppi-s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t-V1.0.pdf

PartsPartner Finland –cupin juttuja ja tarinoita kannattaa seurata täältä – kumppanit kiittää kun joku tykkää!
https://www.facebook.com/partspartnerfinlandcuppi/

Kaksi kilpailua – 10 palkitaan – potissa 3.000 eur – PartsPartner Finland-cuppi!

Teksti: PartsPartner Finland –Cupin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla