Kotimaisen rallikauden 2022 rykäisee käyntiin kuukauden päästä ajettava jo perinteikäs Piippola-ralli. Kahden kuukauden päästä pöristellään LapWall-rallin nimellä kansallista kisaa Leivonmäellä. Kaksi vuotta sitten talvella keskuspaikka oli samalla tavoin Leivonmäellä, kun siellä ajettiin Keskisen-Suomen ensimmäinen Kaasujalka-ralli. Se kisa jäi varmasti mieleen lähes lumettomista olosuhteista, jossa linjaa sai hakea kesäkisan tapaan. Mukaan uskaltaneet kuljettajat taisivat suurimmalta osalta kuitenkin tykätä, kun ylipäätään päästiin edes ajamaan.

 

Viime talvena ei ollut lumen puutetta, mutta haasteet olikin sitten aivan jotain muuta. Nyt tässä kohtaa vuotta kelit näyttää tosi hyvältä, mutta Korona nouseekin taas haasteeksi kaikille tapahtumille. Näiden kahden jo tutun haasteen lisäksi uudeksi haasteeksi nousee, ainakin talven osalta, se miten kilpailijoita riittää kaikkiin ralleihin. Laadukas ja turvallinen kilpailu vaatii riittävää panostusta esim. turvallisuuspuoleen. Tähän konkreettinen esimerkki hoitotason ambulansseista ja oikeasta määrästä ensivastekalustoa.

Leivonmäen kisan reittiä on päivitetty aikaisempiin kilpailuihin verrattuna reilusti. Reittiä raikastettiin mm. uusilla valtion tien osuuksilla. Teiden puolesta vauhtia pitäisi pätkillä olla mukavasti, ja mukana on myös pienempiä ja teknisempiä osuuksia. Ajettavaa ja tekemistä pitäisi riittää, oli sitten mukana Mörkö-Bemulla tai kireällä pikkukipolla. Lopullisista pätkien lähtö- ja maalipaikoista mitattuina pikataipaleiden yhteispituudeksi karttapalvelut ilmoittavat mukavat 60.9 km. Etähuoltopaikka mahdollistaa lyhyemmän reitin ja näin ollen siirtymiä on yhteensä 59 km. Koko reitti on kompaktisti yhteensä 120 km. Erikoiskokeita ajetaan viisi ja kaikki vain yhteen kertaan.

Erikoisempia ja vanhempia Ford-merkkisiä kilpureita houkutellaan mukaan oman luokan turvin. Tästä kannattaa vaikkapa vinkata tutuille keneltä löytyy tallista hupun alta sopiva, ja ehkä ulkoilua kaipaava ajokki. Kilpailun kutsusta löytyy tarkemmin mitä autoja tähän erikoisluokkaan otetaan mukaan. ”Auto tykkää että sillä ajetaan” sanoi Jaakko Parantainen aikanaan.

Nuottikuskeille on tarjolla mukavien ja haastavien teiden lisäksi eturivin lähtöpaikat. Lähtöpaikka ja reitti toimii näin myös kovemmilla kuljettajapareilla vaikka treenikisana. Nuotitus onnistuu kisaperjantaina isompien kisojen tapaan.

Luokkakohtainen lähtöjärjestys laaditaan virallisen ilmoittautumisjärjestyksen ja sääntöjen mukaan, eli pienimmät numerot menee ensin. Mikäli pelit porsii, tai kotipuolessa lisenssi lentää takkaan, niin osallistumismaksun palauttamiseen oikeuttavan peruutuksen voi tehdä vielä viikkoa ennen, eli sen suhteen ei pitäisi olla ongelmaa vaikka joutuisikin perumaan.

Tutustukaa myös PartsPartner Finland Cuppiin, missä LapWall-ralli on mukana toisena ”osakilpailuna”. Mistä ”Cupissa” on kyse selviää täältä: www.facebook.com/partspartnerfinlandcuppi/

LapWall -rallin ilmoittautuminen ja kisakutsu löytyy osoitteesta: http://ajaksi.fi/wp/12-02-2022-lapwall-ralli-leivonmaki/

Nähdään Leivonmäellä!

Teksti Sami Heikkilä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla