Kilpailukaudella 2022 Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueella ajettava kuuden osakilpailun mittainen R-RalliCup kilpasarja tarjoaa erinomaisen, ja ennen kaikkea edullisen, autourheilun harrastusmahdollisuuden vauhtia rakastaville ralliautoilijoille. Suomen Autourheiluliiton organisoimassa sarjassa niin osakilpailukohtaisista palkinnoista kuin koko sarjan rahapalkinnoista ajetaan yhteensä 22 luokassa, joissa on huomioitu kaikki nuorista 14-kesäisistä aina senioreihin saakka.

 

- Jokaisessa kuudessa osakilpailussa ajetaan vähintään neljä erikoiskoetta ja vähintään 40 erikoiskoekilometriä. Loppupisteisiin lasketaan viisi kuudesta parhaimmasta tuloksesta ja sen myötä 10 eniten sarjapisteitä kerännyttä palkitaan kauden päätteeksi rahapalkinnoin. Sarja toteutuu mikäli vähintään 80 siihen ilmoittautuu. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on yli puolet, joten hyvältä näyttää, sarjapromoottori Marko Riihimäki kertoo.

R-RalliCupin sisällä ajetaan myös rallimaailman henkisen kodin eli Keski-Suomen paremmuudesta. Koska neljä kuudesta osakilpailusta ajetaan jyvässeudun ympäristössä niin tarjolla on Keski-Suomen nopeimman titteli ja tottakai siihen liittyvä makoisa palkinto. Lisäksi kilpailuja seuraaville katsojille on myynnissä ns. numeroitu kausikortti, joka avaa pääsyn kaikille sarjan erikoiskokeille.

- Katsojien kausikortin 50eur hinnasta menee 20eur kilpailijoiden palkintoihin. Näin saamme kasvatettua palkintopottia ja sen myötä toivomme runsasta osaanottoa kilpasarjoihin, joita on tarjolla niin vakioautoluokista historic-luokkiin kuin viri- ja protoluokista VW Aircooled ja BMW Original luokkiin. Lisäksi turboahdetuille nelivetoisille on oma luokkansa eikä senioreitakaan olla unohdettu. Näin teini-ikäisistä vaareihin saakka on kaikki tervetulleita mittaamaan paremmuuttaan, Riihimäki jatkaa.

R-RalliCup sarja käynnistyy tammikuun puolivälissä Juankosken osakilpailulla. Sitä ennen on kilpailijoilla mahdollisuus käydä testaamassa autojensa säädöt Lievestuoreen Ajoharjoitteluradan alueella ajettavalla talvisella harjoituskilpailulla. R-RalliCup sarjan lisäksi Suomen Autourheiluliiton kilpailukalenterissa on myös kaksi erillistä rallisprint -kilpailua. R-RalliCup kilpasarjan ilmoittautuminen päättyy 31.12.2021 klo 12 ja sarjaan voi ilmoittautua sen kotisivuilla osoitteessa https://www.rallicup.fi

Suomen Autourheiluliiton kilpailukalenteri kaudelle 2022:

Talvikausi:
- 08.01.2022 >> Lievestuore (Harjoituskilpailu)
- 15.01.2022 >> Juankoski (R-RalliCup)
- 05.02.2022 >> Keuruu (R-RalliCup)
- 19.02.2022 >> Lievestuore (R-RalliCup)
- 05.03.2022 >> Uurainen (Rallisprint)

Kesäkausi
- 04.06.2022 >> Keuruu (Rallisprint)
- 16.07.2022 >> Keski-Suomi (paikkakunta tarkentuu) (R-RalliCup)
- 20.08.2022 >> Jyväskylä (R-RalliCup)
- 10.09.2022 >> Nilsiä (R-RalliCup)

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla