Jari Huttunen starttaa perjantaina Monzan MM-ralliin uudella automerkillä. Vuodesta 2017 alkaen Hyundailla kilpaillut suomalaiskuljettaja nähdään Italian asfalttiteillä Ford Fiesta Rally2 -autolla M-Sportin tallin riveissä. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka lähtevät kauden päätösosakilpailuun odottavissa tunnelmissa. He testasivat uutta autoaan kisaviikon maanantaina Italiassa. Märällä asfaltilla ajetun testipäivän aikana tärkeitä testikilometrejä kertyi sata ja kuljettaja oli autoon tyytyväinen.

- Ainakin tällaisissa märissä olosuhteissa auto oli mielestäni hyvä ja sitä oli helppo käsitellä, vaikka kokemusta ei vielä juurikaan ole. Voisi sanoa niin, että ei se ainakaan huonompi ole kuin edellinen auto, jolla tämänkaltaisissa oloissa olen ajanut, Huttunen kertoi.

Tällä kaudella Huttunen voitti Hyundailla WRC2-luokan Sardinian MM-rallissa kesäkuussa ja Belgian MM-rallissa elokuussa. Suomen MM-rallissa hän oli luokan kolmas ja kolme osakilpailua päättyi keskeytykseen. Monzasta Huttunen hakee ehjää tulosta uuden auton ratissa.

- Tavoitteena on saada huonosti sujuneen jakson jälkeen hyvä tulos. Käytännössä se tarkoittaa, että olen tyytyväinen, jos ajamme ehjästi ja olemme lopputuloksissa kärjessä tai kärjen tuntumassa. Sijoitusta tärkeämpää on pitää aikaero kärkeen pienenä.

Monzan MM-ralli on toista kertaa MM-sarjan kalenterissa. Vuonna 2020 se ajettiin niin ikään kauden päätteeksi ja tuolloin Huttunen varmisti kisassa WRC3-luokan maailmanmestaruuden sijoittumalla luokan kolmanneksi varmalla ajolla. Reitti on osittain tuttu ja nyt tarkoituksena on aloittaa maltilla ja nostaa vauhtia sitä mukaa kun auto tulee tutummaksi.

- Turhia riskejä emme ota ainakaan alussa vaan aloitamme omaa tahtia ja kiristetään sitten tarvittaessa. Hyvillä mielin lähdemme matkaan, viime vuonna täällä juhlittiin mestaruutta ja pidin näistä teistä. Tänä vuonna keli näyttää helpommalta kuin viimeksi.

Monzan MM-ralli starttaa perjantaina kello 8:31 Suomen aikaa ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Yhteensä rallissa on 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy 253. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 22.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla