Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää pistävät rallikautensa pakettiin viikonloppuna ajettavassa Monzan MM-rallissa.
Monzan MM-osakilpailun yhteydessä kilpaillaan myös GR Yaris Rally Cupin pisteistä. Manninen on antanut tänä vuonna hyvät näytöt Italiassa ajetussa sarjassa ja toijalalaisen tavoitteena päättää kautensa menestyksekkäästi.

Manninen ja Sillanpää menettivät mahdollisuudet sarjan mestaruuteen edellisen osakilpailun ulosajon vuoksi, mutta suomalaiskaksikolla riittää panosta päätöskisassa.

- Tässä kilpailussa meille tärkeintä on tiimimestaruuden saavuttaminen, siihen tähdätään. Katsotaan kisan edetessä, miltä tilanne näyttää pisteiden valossa ja miten pystymme omalla tekemisellämme vaikuttamaan mestaruustaistoon, Manninen kertoo.

Monzan rallissa ajetaan erikoiskokeita legendaarisen moottoriradan alueella sekä vuoristossa Bergamon pohjoispuolella.

- Juttelimme Teemun kanssa, että tähtäämme kolmen parhaan joukkoon. Muutamalla kilpakumppanilla on erittäin hyvä paikallistuntemus näistä teistä ja heillä on tästä kisasta kokemusta viime vuodelta. Lähdemme ajamaan omaa hyvää perusvauhtia, Manninen suunnittelee.

Rallin reitti tarjoaa jälleen monipuolisen haasteen. Viime vuonna lumisateet vaikeuttivat kuljettajien urakkaa vuoristoteillä, mutta tulevana viikonloppuna kelin pitäisi pysyä kuivana.

- Onhan se hienoa, että pääsemme kilpailemaan MM-rallin yhteydessä. Se on hieman harmillista, että ajamme vain lauantaina. Mutta MM-ralli on aina MM-ralli, Manninen sanoo.

Suomalaiskuskia lämmittää etenkin se, että hän pääsee taistelemaan sekunnin kymmenyksistä ikonisissa maisemissa.

- Olihan se hymy herkässä, kun pääsi nuotituksessa kiertämään Monzan pyhätön vanhaa ovaalirataakin, joka on muuten suljettu. Tämä on ihan erilaista touhua, mihin olemme tottuneet, Manninen hehkuttaa.

- Radalla on ainakin hyvin tilaa käytössä, mutta rata-alueen soraosuudet ja huoltotiet olivat jo nuotituksessa todella uralla ja mutaisia. Corolla oli meillä nuotituksessa melkein kuin kauhakuormaaja. Tavaraa oli puskurin päälläkin, eikä pelkästään alla, vaikka yritimme kiertää pahimpia savikoita. Siellä ajaminen on varmasti mielenkiintoista.

GR Yaris Rally Cupin kuljettajien ohjelmassa on kaikkiaan kuusi erikoiskoetta lauantaina.

Kuva: Toyota Motor Italia
Teksti Toni Heinonen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla