Kiuruveteläinen Niko Allinen ja kartturinsa Marko Allinen Ford Escort 1300 GT:llään ovat jo varmistaneet HRT-ikäkauden ->1975 mestaruuden. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Club Finland ry:n organisoima Historic Rally Trophy -sarja saadaan päätökseen lauantaina 23.10. Hartolan ympäristössä ajettavalla Jari-Pekka-rallilla, jonka järjestää Heinolan Urheiluautoilijat ry. Sarjassa on jaossa vuosittain yhdeksät mitalit; HRT-kategorioissa (neljä ikäkautta ja ykkösryhmä), Nuottisarjassa, Tasanopeusluokassa, Classic F -sarjassa sekä uutuutena tänä vuonna myös luokkien 1–18 yleiskilpailussa.

HRCF:n Gaalassa 27.11. Lahdessa palkitaan HRT-kategorioiden viisi parasta kuljettajaa ja kartanlukijaa sekä nuottisarjan, tasanopeusluokan ja Classic F -sarjan loppupisteiden kolme parasta kuljettajaa ja kartanlukijaa. Luokkien 1–18 yleiskilpailussa palkitaan viisi parasta kuljettajaa. Valtakunnallisessa ja perinteisessä Mestareiden Gaalassa 4.12. Seinäjoella HRT:n ikäkausien voittajat saavat vielä AKK:lta palkinnon.

Koronatilanne Suomessa supisti sarjan osakilpailut vain viiteen. Kilpailijoita on näissä kauden aikana ollut noin 500 autokuntaa. Ennen päätöskisaa mestaruuden ovat varmistaneet Kiuruveden UA:n Niko Allinen (ikäkategoria 1975), Siikajoen MU:n Toni Kemppainen (nuottisarja), Laukaan MM:n Ari-Pekka Jääskeläinen (tasanopeus) sekä Forssan Seudun UA:n Tommi Huhtala (Classic F). Kaikkien muiden mitalien kohtalo ratkaistaan viimeisessä osakisassa lauantaina.

Jari-Pekka-rallin keskuspaikka on Hartolassa Liikenneasema Jari-Pekan alueella. Kilpailu alkaa klo 12.01, jolloin ensimmäinen tasanopeusauto starttaa reitille. Kun näytösajoluokka sekä sääntöjen mukaiset järjestäjien etuautot ovat lähteneet liikkeelle, reitille starttaa numerolla 1 nuottisarjassa kilpaileva Jari-Matti Latvala yhdessä kartturinsa Juho Hännisen kanssa Toyota Celicalla. Vain kaksi osakisaa; Ähtärissä ja Korpilahdella, ajaneella Latvalalla oli neljännen osakisan jälkeen vielä mahdollisuus jopa nuottisarjan mestaruuteen. Voittamalla luokkansa Latvala nousee tasapisteisiin jo maksimipisteet keränneen Kemppaisen kanssa. Sääntöjen mukaan sen jälkeen ratkaisee luokassa lähtijöiden lukumäärä. Ilmoittautumisajan umpeuduttua tiedettiin, että mestariksi leivottaneen Opel Kadettia ajava Kemppainen.

Hopeamitalista Latvala joutunee myös tiukasti taistelemaan, sillä luokkavoitolla myös Jyväskylän UA:n Tuomo Hannosella sekä Kouvolan Seudun UA:n Antti Leponiemellä on mahdollisuus nousta Kemppaisen kanssa tasapisteisiin. Näin jälleen osanottajamäärä ratkaisee. Ja tietty kilpailun tulos. Lopullisesti osanottajamäärä selviää vasta Jari-Pekka-rallin alkaessa, jolloin varmistuu kilpailuun oikeuttavien kuljettajien määrä.

Nuottiluokan pronssimitalille onkin sitten harvinaisen paljon tunkua. Myös ikäkategorioissa mitalistien nimeäminen on harvinaisen hankalaa ennakkoon.

Ja kuten tiedetään, rallissa voi tapahtua aina mitä vain. Sijoitukset lopputuloksissa vasta antavat tiedon lopullisesta tilanteesta. Erittäin mielenkiintoinen kisa on siis odotettavissa.

Jari-Pekka-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta; kolme kahteen kertaan. EK-kilometrejä on noin 50, joten suuria eroja ei päässe syntymään. Virheisiin ei siis ole varaa, mikäli mielii mitalin ottaa.

Jari-Pekka-ralli 23.10.2021
Järjestäjä: Heinolan UA
Kilpailukeskus: Liikenneasema Jari-Pekka, Hartola, Yhdystie 2, 19600 Hartola
Kilpailun lähtö: klo 12.01 Liikenneasema Jari-Pekan piha-alueelta (tasanopeusluokka) ja klo 12.36 nro 1 eli nuottiluokasta alkaen
Kilpailun tauko: noin klo 15.00 alkaen erikoiskokeen 3 jälkeen Liikenneasema Jari-Pekan alueella
Kilpailun maalissa ensimmäinen kilpailija: noin klo 18.40 alkaen

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Marko Kyöstilä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla