Espanjan MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen joutui keskeyttämään rallin lauantaina yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen tekniseen vikaan. Espanjan MM-ralli on Huttuselle alusta asti vaikea, sillä auton moottorista oli paras puhti poissa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka olivat keskeytyshetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla. Pohja-aikoihin suomalaispari ei kisassa yltänyt.

- Tehoa puuttui alusta asti ja heti perjantain ensimmäisessä huollossa koneesta pudotettiin entisestään tehoa, jotta se kestäisi maaliin asti. Lauantaina pyyhe oli kuitenkin heitettävä kehään ensimmäisen lenkin jälkeisellä siirtymällä koneen öljynjäähdyttimen takia. Missään vaiheessa vauhtimme ei ollut sillä tasolla kuin normaalisti, Huttunen sanoo.

Viime vuonna WRC3-luokan maailmanmestaruuden voittaneelle Huttuselle MM-kausi 2021 oli vaikea. Kuudesta ajamastaan MM-rallista hän voitti kaksi ja sijoittui kerran kolmanneksi. Kaksi rallia päättyi teknisen vian takia ja yksi kisa keskeytyi ulosajoon.

Kauden ensimmäisessä rallissa Rovaniemellä konerikko katkaisi matkan heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Seuraavasta MM-rallista Sardinian soralta tuli komea luokkavoitto ja yleiskilpailun viides sija. Heinäkuussa Viron MM-rallissa matka katkesi ulosajoon tiukassa sekuntikamppailussa luokan toiselta sijalta. Belgian MM-rallissa elokuussa alla oli ensimmäistä kertaa Hyundain uuden sukupolven i20 Rally2 -auto, jolla Huttunen ajoi heti voittoon. Suomen MM-rallissa uuden auton vauhti riitti kolmossijaan.  

- Sardinian MM-rallin voitto oli tämän kauden valopilkku, muuten oli kyllä huono kausi. Toki kokemusta ja kilometrejä tuli lisää, mutta tulokset jäivät vähiin. Ensi kauden osalta suunnitelmat ovat vielä auki, toivottavasti ne selviävät mahdollisimman pian.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla