Jäälistä kotoisin oleva Toni Herranen ajoi viikonloppuna uransa ensimmäisen Jyväskylän MM-rallin. Tätä ennen 17-vuotiaalle Herraselle oli kertynyt MM-startteja jo kaksi kappaletta, kun nuorukainen osallistui Ford Fiestallaan aiemmin tällä kaudella Rovaniemen sekä Viron MM-ralleihin.

Herrasen ja kartanlukija Sebastian Virtasen debyytti Keski-Suomen sorateillä sujui mallikkaasti. Etuvetoisten luokassa tärähti pohja-aika yhtä renkaan vaihto-operaatiota luukun ottamatta jokaiselle erikoiskokeelle.

- Tämä kisa on ollut yksi unelmista, viikonlopusta jäi kokonaisuudessaan erittäin hieno fiilis! Melkolailla puhtaasti päästiin kisa läpi, eikä omassa tekemisessä ollut moitittavaa, Herranen totesi tyytyväisenä.

Kilpailu oli kaksikolle myös ensimmäinen intialaisen rengasvalmistaja MRF:n renkailla.

- Renkaat toimi läpi viikonlopun oikein hienosti, ei mitään valitettavaa. Olosuhteet tosin oli varsinkin toiseen kertaan ajettavilla pätkillä todella haastavat, ja rengasrikoilta oli melkein mahdoton välttyä. Kiviä oli muutamilla osuuksilla ihan keskellä ajouria.

Vaikka Jyväskylässä ei tällä kertaa junioreiden MM-pisteistä ajettu, eikä sen vuoksi vauhtia pystytty kansainväliseen kärkeen vertailemaan, oli kilpailu kokemuksen kannalta silti erittäin tärkeä.

- Oli totta kai hyvä saada tämä kokemus jatkoa ajatellen. Näitä samoja erikoiskokeita kuitenkin ajetaan todennäköisesti myös tulevina vuosina, Herranen selvittää.

Herrasesta tuli tällä kaudella historian yhdeksänneksi nuorin MM-ralliin osallistunut kuljettaja. Suomalaisista edellä on vain Kalle Rovanperä. Myös kolme MM-starttia alle 18-vuotiaalle on kunnioitettava suoritus, se on nimittäin neljänneksi eniten koko MM-sarjan historiassa. Enemmän niitä on ainoastaan Rovanperällä (7), Karl Kruudalla (6) sekä Jevgeni Novikovilla (5).

Secto Rally Finland 2021 tulokset, RC4-luokka

  1. Toni Herranen 2:57:57.2
  2. Kari Hytönen +16:32.8
    3. Harry Nieminen +21:53.7
  3. Raimo Kaisanlahti +22:39.2
  4. Frederic Souffez +25:23.2

Teksti: Toni Herranen Sports -tiedotus / Taneli Niinimäki, kuva Taneli Niinimäki.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.