WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen lähtee perjantaina Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokkaan hakemaan menestystä. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajavat nyt toista kisaansa uudella Rally2-luokituksen Hyundailla.

27-vuotias Huttunen on uransa aikana startannut Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokkaan kolme kertaa hyvällä menestyksellä. Vuonna 2017 hän voitti WRC2-luokan uransa toisessa nelivetorallissa. Vuosina 2018 ja 2019 hän ajoi luokan toiseksi. Tavoitteena on olla luokan kärjessä myös tänä vuonna, kun alla on Belgian MM-rallissa elokuussa ensiesiintymisensä tehnyt Hyundai i20 Rally2. Belgian asfalttierikoiskokeilla Huttunen ajoi sillä heti WRC2-luokan voittoon.

- Jyväskylä on kotikisa ja täällä on paljon kannustajia reitin varrella, joten fiilis on erittäin hyvä. Pääsemme uudella autolla hienoille erikoiskokeille. Veikkaan, että kisan kannalta lauantai on ratkaisupäivä, Huttunen sanoo.

Jyväskylän MM-ralliin valmistautumisessa oli tänä vuonna pieni ylimääräinen vivahde, sillä kisaviikon maanantaina auto lipsahti testeissä ulos.

- Osuimme keskellä tietä olleeseen kiveen, joka oli niin iso, että pohjapanssari meni mutkalle, auto nousi ilmaan ja kaatui tien sivuun. Vauriot olivat onneksi pintapuolisia ja auto saadaan kuntoon perjantaiksi, siitä tiimille iso kiitos.

Lyhyeksi jääneen testin myötä perjantaiaamuna ajettavalla kisan testierikoiskokeella on tavallista isompi merkitys.

- Meidän pitää ajaa shakedownissa tavallista enemmän vetoja. Tässä kisassa pitää mennä alusta asti täysiä, joten kaiken täytyy olla kunnossa. Reitti on nuotituksen perusteella hyvässä ja nopeassa kunnossa, joten hieno ralli on tulossa.

Huttunen on tällä kaudella osallistunut neljään MM-ralliin ja voittanut niistä kaksi. Kauden tässä vaiheessa hän on WRC2-luokan MM-pisteissä viidentenä.

Suomen MM-ralli starttaa perjantaina kello 13:38 Harjun kaupunkierikoiskokeella ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan Ruuhimäessä sunnuntaina kello 13:18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 287. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 21.

Teksti: Jari Huttunen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla