Ralli SM -kausi päättyi viikonloppuna Kokkolassa, jonka ympäristön nopeilla sorateillä nähtiin varsin mielenkiintoinen kamppailu kärkisijoista.

SM1-luokassa ensimmäistä kautta kilpaillut 21-vuotias Aleksi Röyhkiö oli hyvässä vauhdissa päätöskilpailun ensimmäisellä puoliskolla. PR-Racingia edustava kuljettaja piti hienosti hallussaan viidettä sijaa ensimmäisen päivän jälkeen aikaeron ollessa kärkeen vain 10,7 sekuntia.

- Kyyti oli oikein hyvällä tasolla ja pystyin haastamaan mitaleista kamppailleet kuljettajat, Röyhkiö kertasi.

Sunnuntaina ajettu toinen päivä ei sujunut yhtä suotuisissa merkeissä ylöjärveläisen Skoda-kuljettajan osalta. Rengasvalinta ei osunut aivan nappiin, mutta suurempia hidasteita tuli pätkillä eteen.

- Aamun ekalla jouduin ajamaan ulosajaneen kanssakilpailijan perässä.

Sitten seuraavalla tein itse pienen virheen ja spinnasin. Suurempi aikatappio kävi EK9:llä, kun ajoin renkaan kiveen. Osuman seurauksena myös vanne hajosi, viisi minuuttia hävinnyt Röyhkiö harmitteli.

- Kauden päätteeksi ei saatu niin hyvää sijoitusta kuin haettiin, mutta muuten kausi on sujunut ilman mainittavampia  virheitä. Kokemukseen nähden suorituskyky oli mielestäni kovalla tasolla.

- Haluan lausua kiitokset meidän koko tiimille ja tärkeille yhteistyökumppaneille. Odotan jo innolla ensi kautta ja seuraavaa askelta urallani, Röyhkiö päätti.

Aleksi Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen sijoitus maalissa oli 11. sija. Sarjan loppupisteissä kaksikko sijoittui SM1-luokassa kuudenneksi.

Röyhkiö ajoi tiimienvälisessä sarjassa TGS Skoda Teamin väreissä yhdessä SM-kultaa voittaneen Emil Lindholmin kanssa. Heidän keräämä pistesaldo riitti tiimien sarjassa pronssimitaleille.

Kuva ja teksti Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla