SM1-luokan Suomen mestari Emil Lindholm kartturinaan Reeta Hämäläinen. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

SM Kokkolan UA 60-v Juhlaralli ajettiin maaliin tänään, sunnuntaina 26.9., ja voittajat sekä luokittaiset Suomen mestarit saatiin selville huikean kauden päätteeksi. Kilpailun voittoon vaiherikkaan päivän päätteeksi ajoi pitkään ensimmäistä Suomen mestaruutta metsästänyt Emil Lindholm, joka kuittasi siis kilpailun voiton sekä Suomen mestaruuden.

 

Toiseksi ajoi tulevaa Suomen MM-rallia varten testannut Venäjän Nikolay Gryazin. Kilpailun kolmanneksi ajoi Teemu Asunmaa, joka kuittasi samalla SM-pronssia kahden mestaruuden jatkoksi. Neljänneksi ajoi ennen Kokkolan osakilpailua luokan kärjessä ollut Mikko Heikkilä, joka otti viime vuoden pronssin jälkeen luokan hopeamitalin.

Kilpailusta odotettiin äärimmäisen tiukkaa taistelua lopullisen mitalikolmikon kesken ja sitä se myös oli. Lindholm ajoi kuitenkin äärimmäisen tasaisesti ja oli kaksipäiväisen kisan ajan kärjen tuntumassa erikoiskoeajoissa.

- Hei tämä on aika huikeaa, tähän kauteen kun lähdettiin niin en olisi ikinä uskonut, että tässä ollaan. Loppukaudesta voitettiin kolme viimeistä kisaa ja nyt mestaruus, melkein vetää sanattomaksi. Eihän tätä usko edes todeksi, Lindholm fiilisteli kilpailun viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Hautamäelle toinen perättäinen SM2-luokan Suomen mestaruus

Ville Hautamäki piti pintansa koko viikonlopun tasaisella ajolla. Eilen pimeällä ajettuja erikoiskokeita ennakkoon haastavina pitänyt Hautamäki ajoi pätkät läpi varsin vakuuttavasti, ja kun vauhti pysyi hyvänä myös koko toisen kilpailupäivän voitti Hautamäki luokan lopulta 3,5 sekunnilla ennen hienosti ajanutta Anssi Rytköstä.

- Päivä meni juuri niin kuin piti, kartturille mestaruus, tiimille mestaruus ja itselle mestaruus eli täysin viime vuoden toisinta, Hautamäki tunnelmoi.

Kilpailun toiseksi ajanut Rytkönen nappasi samalla luokan pronssimitalin. Hautamäen kanssa koko kauden tiukasti taistellut Jaro Kinnunen oli kolmas ja luokan kunniataulukon toinen.

Myös Lauri Joona otti toiseen perättäisen mestaruuden

SM3-luokan kärkitaisteluissa pitkään nähty Lauri Joona oli etenkin koko vuoden 2021 kesäkauden äärimmäisen vakuuttava ja otti voitot jokaisesta kolmesta osakilpailusta, Edellisessä osakilpailussa Lahdessa Joonaa ei nähty Junioreiden MM-osakilpailukiireiden takia.

- Tämä oli ihan jackpot, kaikki meni varsin hienosti. Kaikennäköisiä pieniä kilkatuksia kuunneltiin autosta mutta pelit kesti ja täällä ollaan, Joona fiilisteli.

Luokan toiseksi ajoi Kristian Nieminen, joka jäi Joonasta lopulta hieman yli minuutin. Hopeamitalille nousi kilpailun kolmanneksi ajanut Tuukka Hallia. Ennen viimeistä kilpailua luokan kärjessä ollut Roope Korhonen joutui keskeyttämään, mutta pisteet riittivät silti luokan pronssimitaleille.

Oskari Heikkinen kesti SM4-luokan mestariksi - Koski-Lammille neljäs perättäinen luokkavoitto

Etenkin alkukaudella vakuuttavasti esiintynyt Oskari Heikkinen piti pintansa Kokkolassa ja kruunasi kautensa ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa. Pahin haastaja Juho Koski-Lammi otti jo peräti neljännen peräkkäisen voiton luokassa, mutta kun Koski-Lammia ei kauden ensimmäisessä osakilpailussa nähty ja Kouvolassa tuli keskeytys, riitti se pitämään Heikkisen kärjessä.

- Hyvin riitti onneksi kakkossija mestaruuteen. Tänään pidetään kuitenkin vain pienet juhlat, kun opiskelijoitahan tässä ollaan, Heikkinen naureskeli.

Koski-Lammi nappasi luokan hopeamitalin ja tänään keskeyttämään joutunut Konsta Saarinen pronssin. Kilpailussa kolmanneksi ajoi Miko Kiminki.

Tiimimestaruuskilpailussa Tomi Vileniuksen kipparoima Porvoon Autopalvelu uusi viimevuotisen mestaruutensa.

Alustavat tulokset: SM Kokkolan UA 60-v Juhlaralli 

SM1-luokka
1. Emil Lindholm 59:35,4
2. Nikolay Gryazin +7,0
3. Teemu Asunmaa +11,0
4. Mikko Heikkilä +11,4
5. Eerik Pietarinen +20,4 

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 1:02:48,9
2. Anssi Rytkönen +3,5
3. Jaro Kinnunen +30,6

SM3-luokka
1. Lauri Joona 1:04:59,2
2. Kristian Nieminen +1:00,6
3. Tuukka Hallia +1:04,3

SM4-luokka
1. Juho Koski-Lammi 1:10:46,4
2. Oskari Heikkinen +1:48,2
3. Miko Kiminki +2:21,8

SM-luokkien pistetilanne 6/6 osakilpailua TOP 3 (alustava)

SM1-luokka
1. Emil Lindholm 119p 
2. Mikko Heikkilä 106p
3. Teemu Asunmaa 104p

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 122p
2. Jaro Kinnunen 94p
3. Anssi Rytkönen 84p 

SM3-luokka
1. Lauri Joona 108p 
2. Tuukka Hallia 84p 
3. Roope Korhonen 75p 

SM4-luokka
1. Oskari Heikkinen 120p 
2. Juho Koski-Lammi 109p 
3. Konsta Saarinen 67p 

Tiimit
1. Porvoon Autopalvelu 238p
2. TGS ASV Team 221p 
3. TGS Skoda Team 188p

Kartanlukijoiden Suomen mestaruudet 
SM1: Topi Luhtinen (Mikko Heikkilä)
SM2: Mika Juntunen (Ville Hautamäki)
SM3: Antti Haapala (Tuukka Hallia)
SM4: Saku Hämäläinen (Oskari Heikkinen) 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.