Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu kaudella 2021 käynnistettiin lauantaina 25.9. kuudella erikoiskokeella. Äärimmäisen tasaisen päivän päätteeksi kilpailua johtaa Emil Lindholm. 

SM1-luokan osalta viimeisestä osakilpailusta odotettiin hurjaa taistelua Suomen mestaruudsesta ja kilpailu on lunastanut kaikki odotukset. Ensimmäistä Suomen mestaruuttaan metsästävä Emil Lindholm hallitsi ensimmäisen päivän kuusi erikoiskoetta ja siirtyy yötauolle 2,9 sekunnin erolla toisena ajavaan Venäjän Nikolay Gryaziniin

- Hyvä päivä tänään, mutta huomenna on pitkät pätkät jäljellä ja paljon kilometrejä. Erot on minimaalisia. Lindholm muistutti. 

Kolmantena luokassa on hienon päivän ajanut Eerik Pietarinen. Mestaruutta Lindholmin kanssa metsästävä Mikko Heikkilä on luokan neljäntenä kahdeksan sekuntia kärkeä perässä. 

Teemu Asunmaan mestaruushaaveet kokivat pienen kolauksen ensimmäisen päivän viimeisellä erikoiskokeella, kun Asunmaa kärsi rengasrikon ja jäi viimeisessä erikoiskokeella reilut yhdeksän sekuntia pohjat tehneelle Gryazinille. Kokonaistuloksissa Asunmaa on kuudentena 12 sekuntia Lindholmia perässä. 

Luokan muut ulkomaalaisvieraat Egon Kaur ja Pepe Lopez ovat sijoilla 8 ja 11. 

Hautamäki hallitsee tilannetta SM2-luokan kärjessä

Toista perättäistä SM2-luokan Suomen mestaruutta jahtaava Ville Hautamäki päätti ensimmäisen päivän luokan kärjessä. Eroa toisena tulevaan Anssi Rytköseen on kertynyt 5,5 sekuntia.

- Huomenna saa mennä kovaa. Todella vaikea päivä on tulossa, mutta asetelmat on tällä hetkellä ihan hyvät, Hautamäki kertoi päivän viimeisen erikoiskokeen maalissa. 

Jaro Kinnunen on Hautamäen kovin haastaja mestaruustaistelussa ja päättää päivän kolmantena 7,2 sekuntia Hautamäkeä perässä. 

SM3-luokassa Lauri Joona johdossa 

SM3-luokassa Lauri Joona johtaa luokkaa 2,4 sekunnilla ennen Toni Herrasta.

- Vaikea oli löytää rytmiä pimeillä pätkillä, mutta ihan ok päivä. Huomenna saa mennä todella kovaa, eikä ole yhtään varaa löysäillä, Joona kertoo. 

Luokkaa pisteellä ennen kauden viimeistä osakilpailua johtanut Roope Korhonen on kolmas, 14,5 sekuntia Joonaa perässä. Ensimmäisillä erikoiskokeilla Korhonen jäi hieman taakse, mutta on nosti vauhtia iltaerikoiskokeille. 

Juho Koski-Lammi jatkaa kovassa vireessä

Jo peräti neljättä perättäistä SM4-luokan voittoa jahtaava Juho Koski-Lammi otti vahvan kiinnityksen kohti voittoa ja johtaa luokkaa jo peräti 17 sekunnilla ennen Konsta Saarista.

- Ajeltiin turvallisesti vaan läpi ilman ongelmia, Koski-Lammi valaisi. 

Luokan ylivoimaisessa johdossa ennen kauden viimeistä osakilpailua ollut Oskari Heikkinen on kolmantena, mutta eroa on kertynyt kärkeen jo reilut 40 sekuntia. 

- >Ykköspätkä oli meiltä huono, mutta ajo on alkanut maittamaan loppua kohti, Heikkinen kertoo. 

Ralli jatkuu huomenna neljällä erikoiskokeella, joista ensimmäinen on vuorossa klo 9:33 alkaen. Kauden viimeiseen maalijuhlallisuuteen kilpailijoita odotellaan n. klo 13:40 alkaen. 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.