Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi tavoittelevat Kokkolan finaalirallista karkuteillä ollutta SM4 -luokan pronssimitalia. (Kuva: Jarno Saari)

Luokkansa hallitsevat pronssimitalistit Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi starttaavat rallin SM-sarjan päättävään Kokkolan juhlaralliin SM4 -luokan neljänneltä sijalta. Tavoitteena on tehdä vuoden takainen temppu ja nousta finaalirallissa nelospaikalta pronssille.

Edellisessä osakilpailussa Lahdessa sattunut keskeytys vaikeutti Pensaan autokunnan tehtävää mitalijahdissa. Lahden kokkareen jälkeen Pensas Racingin miehistö on tehnyt töitä hartiavoimin pystyäkseen uusimaan vuoden takaisen mitalin. Lahden osakilpailun tapaan Pensas käskee Kokkolassa Co-Motorsportin ilmoittamaa Ford Fiestaa.

Syyskuun alkupuolella Jere ja Jouni ajoivat luokkavoiton kansallisesta neljän erikoiskokeen Isonkyrön Rati-rallista ja viime viikonloppuna Jere kävi kuittaamassa V1600 -luokan ykköspystin rallisprintin SM-sarjan osakilpailusta Kiteeltä. Pensaan Renault Megane on jäänyt reserviin ja Lahden SM-rallin jälkeen kaikissa kilpailuissa kalustona on ollut Ford Fiesta.

-Fiesta alkaa nyt kaikkien näiden kisojen ja testiajojen jälkeen sopimaan käteen oikein hyvin. Luulen, että olemme Kokkolassa heti ensimmäisistä erikoiskokeista alkaen paljon valmiimpia ralliin kuin edellisessä SM-osakilpailussa Lahdessa. Nuottitreenit ja testit ovat sujuneet hyvin. Vielä juuri ennen Kokkolan rallia käydään testaamassa pimeällä ajoa, Pensas avasi.

Viime vuonna SM-sarjan päätöskilpailussa Pohjanmaa Rallissa Pensaalle riitti pronssin varmistamiseksi luokan kolmas tila. Mitä nyt vaaditaan, että nelospaikka vaihtuu mitaliksi?

-Kaikki ei ole nyt omissa käsissä. Täytyy vain ajaa paras mahdollinen tulos ja katsoa sitten mitenkä muut mitaleja tavoittelevat ovat sijoittuneet. Mitään taktiikka ralliin ei voi tehdä. Viimeisen pätkän maaliin saakka on vedettävä kaikki se minkä osaa.

-Ensimmäisen päivän pimeällä ajettava kolmen erikoiskokeen iltalenkki tuo ralliin oman mausteensa. Lisävalot ovat hyvin suunnatut, joten uskon mutkien näkyvän nuottien tahdissa, Pensas valaisee.

Kokkolan Urheiluautoilijoiden 60-vuotis juhlarallin aikataulu poikkeaa tututuista SM-ralliviikonloppujen kuvioista. Kymmenen erikoiskokeen ralli käynnistyy Kokkolan torilta lauantaina 25. syyskuuta klo 15:45. Lauantain urakka on kaksi kolmen erikoiskokeen lenkkiä. Sunnuntaina rallin ratkaisut vetäistään neljällä erikoiskokeella ja mitalijuhlat Kokkolan torilla alkavat iltapäivällä 13:40 aikaan.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.