Aleksi Röyhkiö lähtee jälleen tavoittelemaan sijoitusta SM1-luokan kärkiryhmästä, kun kotimaisen mestaruussarjan päätöskisa koittaa tulevana viikonvaihteena Kokkolan ympäristön teillä.

Kesäkaudella parhaimmillaan pohja-aikavauhtiin kivikovassa Ralli SM -sarjassa yltänyt luokan tulokaskuski tiedostaa, että tässä porukassa pärjätäkseen täytyy kaiken toimia ja luottamuksen olla huipussaan.

21-vuotias ylöjärveläinen ajoi Skodalla viimeistelytestit tiistaina, jolloin ohjelmassa oli treeniä myös illan pimeydessä.

- Oikein hyvä tuntuma löytyi testeistä. Pimeällä kelillä on lisävaloilla testattu pari kertaa, kun tuleva kisa pitää sisällään muutaman pätkän pimeällä. Hienoa oli ajaa niissäkin olosuhteissa, mutta haastavaa, Röyhkiö kertoo.

- Rengasvalintojen kanssa täytyy olla tarkkana ja seurattava viikonlopun keliä. Valinnat täytyy tehdä ennen kisaa kahdesta Pirellin eri rengasseoksesta, eikä se valinta tule olemaan helppoa, Aleksi jatkaa.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kilpailivat viime syksynä Kokkolassa kansallisessa rallissa, joten heillä on ainakin muistissa, minkä tyyppisiä erikoiskokeita alueelta löytyy. Kaksikko starttaa kauden viimeiseen SM-ralliin numerolla 9.

- Tosi kova kisa on odotettavissa. Mukana on myös kolme MM-ralleista tuttua ulkolaista kuskia. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman kova tulos ja onnistunut päätös tälle kisakaudelle, Röyhkiö suunnittelee.

Kuva: Ari Karhunen
Teksti: Jarno Saari

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.