Mika Korvola johtaa Rallin Suomen Juniorimestaruussarjaa ennen kauden toiseksi viimeistä osakilpailua Keravalla. Kuva: Marko Kyöstilä.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kausi 2021 on edennyt yli puolivälin, kun vuorossa on kauden neljäs osakilpailu, joka ajetaan tulevana lauantaina 28.8. Askolan Granit -Rallissa. Kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat Keravalla Keuda-talolla, reitti suuntautuu pääasiassa itäiselle Uudellemaalle. Matkaan startataan klo 14:01 ja maaliin saavutaan noin klo 18. Kilpailun reitti sisältää 4 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 42 kilometriä.

Kauden aiemmat osakilpailut on ajettu Ralli SM-sarjan yhteydessä, mutta Oulun kisan peruunnuttua, siirtyi Ralli SM:n osakilpailu Lahteen ja Juniorit sekä Nuoret Keravalle. Junioreissa kilpaillaan pisteistä neljässä eri luokassa niin, että korkeimman yhteispistemäärän kerännyt on kauden lopuksi mestari. Nuoret kisaavat omassa luokassaan. Normaalien pisteiden lisäksi luokissa jaetaan lisäpisteistä kärkikuljettajille luokan lähtijämäärän mukaan, kauden viidestä kilpailusta neljä lasketaan loppupisteisiin.

Keravalta rallikaravaanin keulille starttaavat ensimmäisenä nuoret. Luokassa ajetaan V1600-luokan autoilla, eli ns. vakioautoilla. Nuorissa voi ajaa jos täyttää tänä vuonna 15 vuotta, tai vaihtoehtoisesti ylärajana 18 vuotta.

Nuorten kärjessä on Laukaan lupaus, Honda Civiciin luottava 14-vuotias Tuukka Kauppinen, jolle kartanlukijana toimii AL-Kangasniemen Veli-Pekka Karttunen, jolla on omaakin ajotaustaa eri lajeista. Ykkösohjaaja viettää 15-vuotispäiväänsä viikkoa kilpailun jälkeen ja varmasti tekisi sen mieluusti mestarina. Teoriassa kakkossijan pitäisi siihen riittää, Kauppisen lähimmät uhkaajat ovat Ford Fiesta-kuljettajat Justus Räikkönen 17 pistettä perässä ja kolmantena oleva LakUA:n Veeti Pulkkinen 20 pisteen päässä.

- Varmaa ajoa lähdetään tekemään, mutta Räikkösen edellä pyritään olemaan. Mukava kun päästään letkan keulilla ajamaan, pääsee hyödyntämään ajolinjoja paremmin. Alusta asti on oltava terävänä, reitti kun on lyhyehkö, mietiskelee Kauppinen.

Innolla kilpailua odottaa myös haastaja Räikkönen joka edustaa espoolaista EMSC:tä.

- Ralliura alkoi vuosi sitten juuri Keravalta. Meille tämä on sarjan osakilpailuista lähin kisa, eli siinä mielessä kotikisa. Reitillä on varmasti paljon tuttuja ja sukulaisia kannustamassa ja se on oikein kiva asia. Mestaruussauma on varsin ohut, mutta niin kauan kun mahdollisuus on niin koitetaan jatkaa nousujohteista kautta myös siinä mielessä, pohtii 16-vuotias Räikkönen.

Junioreissa kärkipaikkaa pitää RSJM1-luokassa ajava EPUA:n kaksikko Mika Korvola - Miika Saari Honda Civicillä. Heidän luokassaan on läpi kauden kilpailijoita ollut kohtuullisesti, mutta tällä kertaa luokassa on peräti 18 autokuntaa. Luokkavoitolla saisi muutaman ekstrapisteen.

- Se onkin helpommin sanottu kuin tehty, aivan kaiken pitäisi osua kohdalleen. Kerava on täysin vierasta seutua meille, mutta samat tiet ne on kaikille. Lujaa pitää mennä ja tiellä pysyä, pohtii Korvolan autokunta.

Yhdeksän pisteen päässä Korvolasta on RSJM4-luokan kärjessä oleva THU-TEAM:in kaksikko Pasi Hiekkavuo - Tomi Janger Opel Astralla, jotka ovat Korvolan lisäksi ainoat, joilla pisteitä on kaikista kolmesta osakilpailusta. Tämän myötä kenties Korvolan suurin uhka onkin pisteissä kolmantena oleva AL-Härmän kaksikko Riku Koski - Kari Bergbacka, joiden BMW M3 laukkasi nelosluokan voittoon kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, Pohjanmaan kotikisassa kohdalle osui keskeytys.

- Keravalla lähdetään ajamaan kuten ennenkin, eli lykätään sen minkä päästään. Tiestöstä ei meillä ole mitään käsitystä, ei olla aiemmin alueella kilpailtu, kertoo Riku Koski.

Askolan Granit -Rallissa on mukana kaikkiaan 134 autokuntaa, joista RSJM:n junioriluokissa mukana 43 autokuntaa ja nuorissa 17. Koko kilpailun nimekkäin kilpailijapari on tietenkin Jari-Matti Latvala - Juho Hänninen historic-luokan Toyota Celicalla. Tuoko se näyttöhaluja tai lisävauhtia niille, jotka ralliurasta ja tallipaikasta haaveilevat, sen tiedämme lauantaina kilpailun jälkeen.

RSJM ja Nuorten SM TOP3 3/5 osakilpailua

RSJM
1. Mika Korvola 47p
2. Pasi Hiekkavuo 38p
3. Riku Koski 35p
Nuorten SM
1. Tuukka Kauppinen 56p
2. Justus Räikkönen 39p
3. Veeti Pulkkinen 36p

Katso kaikki pisteet >>
Lue lisää sarjan säännöistä >>

RSJM-sarjan loppukauden kilpailukalenteri
28.8. Askolan Granit -Ralli, Lahti
25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

Ralli SM/ Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla