Jyväskyläläinen Henri Hokkala on tällä kaudella saanut kokea lajin huonommat puolet jo useaan otteeseen, eikä mennyt viikonloppu SM Top Building rallissa tuonut helpotusta tähän jatkumoon. Perjantaipäivän jälkeen SM3 luokkaa johtanut Hokkala joutui keskeyttämään kilpailun heti lauantaiaamun avanneella Porvolan erikoiskokeella.
Jo ralliin valmistavat testit olivat haastavat eikä kilometrejä kerennyt kertymään kuin muutaman vedon verran. Tästäkin huolimatta perjantaina startannut ralli ei olisi voinut paremmin alkaa kun Hokkala yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa kellottivat vajaan 12km mittaiselle avaus erikoiskokeelle huippuajan 5,8 sekunnin erolla seuraavaan. Tämän jälkeen alkoivatkin haasteet jotka muodostuivat lauantaiaamuna ylitsepääsemättömiksi.

Ensin erikoiskokeella kaksi autokunta lähetettiin ennen ihanneaikaansa erikoiskokeelle, ja täten saavuttivat edellä lähteneen SM2 luokan kuljettajan muodostavat pölypilvet. Seuraavalla perjantain päättäneellä erikoiskokeella noin puolenvälin jälkeen auto muuttui tehottomaksi ja vauhti loppua kohden alkoi hiipumaan. Iltahuollossa vika saatiin paikannettua ja yötauolle parivaljakko siirtyi kuitenkin 7,7 sekunnin johtomarginaalilla. 

Lauantaiaamu ei tuonut toivottuja uutisia kun kilpailu rallin voitosta päättyi heti aamun ensimmäisen erikoiskokeen lähtökiihdytykseen. Vetoakselin ulompi nivel poikki ja matka päättyi ennen kuin kerkesi alkamaankaan.

-Vähän jäänyt vauhti piippuun tänä kesänä, aina kun ollaan yritetty oikeesti ajaa lujaa niin joku asia on vastustanut eikä olla päästy oikein nauttimaan tästä lajista muutakuin vastoinkäymisten muodossa. Viimeisessä kahdessa osakilpailussa ollaan annettu liikaa helppoja pisteitä muille eikä asetelmat kauden päätökseen ole optimaaliset. Mutta posin kautta eteenpäin, ajo on kulkenut ja porukka on ollut edelleen hyvin hengessä mukana vaikka välillä vähän vastustaakin.

Sarjan päätöskilpailu ajetaan Kokkolassa, jossa jaossa on korotetut SM pisteet. Kuljettajien SM pistetilanteessa Henri on pudonnut kahden peräkkäisen epäonnisen kilpailun johdosta sijalle 4. Myös kartturit kilpailevat omasta kartanlukijoiden suomenmestaruudesta, jossa pistetilanne on vieläkin tiiviimpi. Viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä Kimmo on toisena vain 7 pisteen päässä mestaruuteen oikeuttavasta paikasta, joten 25-26.9 ajettavasta SM KokUA 60-v Juhlarallista on tulossa varsin mielenkiintoista seurattavaa SM3 luokan osalta.

 

Hokkala Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla