Porvoon Autopalvelun joukkue menetti niukasti SM-johtonsa kauden viidennessä SM-rallissa Lahdessa. Viikonvaihde oli hiukan mollivoittoinen. Ville Hautamäki oli lopulta SM2-luokan kakkonen. Edellisessä kilpailussa rajusti kaatanut Tuukka Hallia ei kisaan osallistunut, joten häntä tuurasi tuttu mies, Jaro Kinnunen. Hautamäen kilpakumppani suljettiin lopulta kilpailusta.

Ville Hautamäki aloitti SM2-luokassa tavallista vaisummin. Hautamäki ja hänen kartanlukijansa Mika Juntunen olivat rallin ensimmäisellä erikoiskokeella viidensiä.

– Ajo oli todella huonoa ja jotenkin kulmikasta. Kaksi seuraavaa erikoiskoetta olivat ajollisesti ihan ok, mutta eroa oli jo aika paljon kärkeen, Hautamäki kuvaili.

Avauspäivänä luokan johtoon kiihdytti odotetusti Esapekka Lappi. Ammattikuljettaja vei kisaa selkeällä erolla muihin.

Jaro Kinnusen ja Tuukka Shemeikan autokunta oli kakkosena ja myös parivaljakko Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela oli perjantaina Hautamäen edellä.

– Anssin vauhtiin päästiin jo kakkoselta alkaen hyvin, mutta Jaro alkoi olla karussa, Hautamäki kertasi.

Yön yli nukuttuaan kilpailijat jatkoivat kuuden erikoiskokeen pituisen lenkin kantahämäläisillä teillä. Mutkia ja korkeuseroja oli tarjolla ehkä jopa enemmän kuin kauden aiemmissa kilpailuissa.

Sääkin toi joukkoon oman mausteensa. Rankka vesisade pehmensi teitä, mikä pisti kaluston ja miehistöt koville. Rytkönen ja Koskela suistuivat päivän toisella erikoiskokeella ja vaikka matka jatkui, joutui autokunta renkaanvaihtotöihin.

Näin kärkikolmikon muodostivat Lappi, Kinnunen ja Hautamäki. Erot olivat vakiintuneet, joten edes Lapin pyörähdys viimeisellä erikoiskokeella ei muuttanut asetelmia. Vielä.

– Vauhti parani loppua kohti. Vaikka erot olivat eteen ja taakse selvät, ajettiin kuitenkin kunnolla loppuun saakka, koska silloin helposti lipsahtaa, jos alkaa liikaa varmistella, Hautamäki järkeili.

Porvoon Autopalvelu näytti tässä vaiheessa lunastaneen sijat kaksi ja kolme, mikä oli vahvistamassa mestarin asemaa SM-kärjessä. Toisin kuitenkin kävi. Jälkikatsastuksessa Kinnusen auton imuilman kuristin havaittiin sääntöjen vastaiseksi ja kakkossija vaihtui hylkäykseen.

Kinnusen auton turboahdin oli huollossa ennen kilpailua, jossa siihen inhimillisen erehdyksen vuoksi asetettiin millin liian suuri kuristin. Turboahdin mitattiin rallin esikatsastuksessa, jossa katsastusmiehet olivat sinetöineet väärän kokoisen kuristimen.

Jarospeed-tiimi ei tätä väärää sinetöintiä ymmärtänyt kyseenalaistaa. Jos virhe olisi havaittu esikatsastuksessa, harmillinen tilanne olisi voitu vielä korjata, koska tiimin huoltoautossa oli toinen sinetöity turboahdin.

– SM2-luokan kärkiautot kutsuttiin jälkikatsastukseen, jossa virhe vasta kävi ilmi. Turbon huollossa siihen oli vahingossa asetettu FIN R -luokituksen kuristin, kun se olisi pitänyt olla milliä pienempi FIN N -luokituksen osa, Kinnunen toteaa.

– Kuljettaja on sääntöjen mukaan itse vastuussa kilpailukalustostaan, eikä tässä tilanteessa ole mitään tarvetta alkaa etsiä syyllistä muualta. Harmillinen kömmähdys sattui ja sen kanssa on elettävä.

Rallin SM-sarjan kaikki mestaruustittelit ja mitalisijat ovat vielä täysin auki, kun sarjasta on ajamatta yksi osakilpailu. Kokkolan Urheiluautoilijoiden 60-vuotisjuhlaralli ajetaan 24.-25.9. Sarjan päätöskilpailussa jaetaan korotetut pisteet, joten myös tiimimestaruuden uusiminen on Porvoon Autopalvelun ykköstavoite.

Tiimipisteet 5/6:

  1. TGS ASV Team 176
  2. Porvoon Autopalvelu 170
  3. TGS Skoda Team 148

Teksti Tomi Vilenius/ Suomen Autopalvelu Yhtiöt Oy

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla