Ralli SM -sarjan tulokaskuski Konsta Saarinen, 16, onnistui mainiosti Lahden ympäristössä ajetussa kauden viidennessä osakilpailussa.

Nuorukainen saavutti SM4-luokan kisasta toisen sijan ja hän on sarjapisteissä kolmantena.

Orivedellä asuva PR-Racingia edustava kuljettaja oli kilpailun alkupuolella tiiviisti mukana voittokamppailussa. Kolmen kärki hieman karkasi muilta ja avauspäivän jälkeen Jere Pensas, Konsta Saarinen ja Juho Koski-Lammi mahtuivat 6,9 sekunnin sisään.

Toisen päivän alussa Pensas joutui keskeyttämään rengasrikon jälkeen, joten voittokamppailuun jäi vain kaksi kuljettajaa. Koski-Lammi osoitti kisan lopulla vauhtinsa ja kuittasi jo kolmannen luokkavoiton putkeen.

Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä ajoivat ilman virheitä ja tuloksena oli kakkossija 22,4 sekunnin erolla. Vastaavasti taakse luokan kolmossijaan eroa kertyi lähes minuutti.

- Tasaista ajoa oli läpi kisan ja oli hienoa, kun kaluston kanssa ei ollut ongelmia. Aivan en päässyt siihen vauhtiin, jolla voittoon asti olisi pystynyt, Konsta myönsi.

- Kisan lopulla päätin jo tarkkailla tilannetta ja varmistaa hyvät sarjapisteet. Oikein positiivinen maku jäi tästä kisasta, ja asemat sarjataulukossa näyttävät hyvältä.

SM-sarjan päätöskisa ajetaan Kokkolassa 25.-26. syyskuuta.

Pistetilanne 5/6 osakilpailua, Top5:

  1. Oskari Heikkinen 95
  2. Juho Koski-Lammi 75
  3. Konsta Saarinen 67
  4. Jere Pensas 54
  5. Markus Heikkinen 42

Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla