Ralli SM -sarjan viides osakilpailu päättyi Jaro Kinnusen osalta mollivoittoisesti, kun kakkossija ja pistejohto vaihtuivat hylkäykseen epäonnisen tapahtumasarjan jälkeen.

Kinnusen auton turboahdin oli huollossa ennen kilpailua, jossa siihen inhimillisen erehdyksen vuoksi asetettiin millin liian suuri kuristin.

Turboahdin mitattiin rallin esikatsastuksessa, jossa katsastusmiehet virheellisesti sinetöivät väärän kokoisen kuristimen.

Jarospeed-tiimi ei tätä väärää sinetöintiä ymmärtänyt kyseenalaistaa.

Jos virhe olisi havaittu esikatsastuksessa, harmillinen tilanne olisi voitu vielä korjata, koska tiimin huoltoautossa oli toinen sinetöity turboahdin.

- SM2-luokan kärkiautot kutsuttiin jälkikatsastukseen, jossa virhe vasta kävi ilmi. Turbon huollossa siihen oli vahingossa asetettu FIN R -luokituksen kuristin, kun se olisi pitänyt olla milliä pienempi FIN N -luokituksen osa, Kinnunen toteaa.

- Kuljettaja on sääntöjen mukaan itse vastuussa kilpailukalustostaan, eikä tässä tilanteessa ole mitään tarvetta alkaa etsiä syyllistä muualta. Harmillinen kömmähdys sattui ja sen kanssa on elettävä.

- Se tässä eniten harmittaa, että esikatsastus virheellisesti päästi meidät näin kilpailuun. Niinpä rallin jälkeen asiasta neuvoteltiin, että onko hylkäys tässä tilanteessa oikea ratkaisu. Kilpailunjohtajalla ei kuitenkaan ollut sääntöjen puolesta muuta vaihtoehtoa kuin hylätä meidät, Kinnunen harmitteli.

Teksti Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla