Lahden ympäristössä ajettu kaksipäiväinen SM-osakilpailu sujui Jaro Kinnuselta hienosti, kun ajaminen kulki virheettömästi ja kalusto toimi moitteetta. Helsinkiläinen Mitsubishi-kuljettaja peittosi tutut kilpakumppaninsa varsin selvällä erolla, mutta Kinnusen lopputulos oli silti SM2-luokan toinen.

 

Ylivoimaiseen luokkavoittoon kurvaili nimittäin Esapekka Lappi, joka oli testaamassa ja kehittämässä N5-luokituksen Toyota Yaris -autoa, joka on saapunut Suomeen kesällä.

Lappi oli maalissa 1.31,4 minuuttia Kinnusta nopeampi, joka puolestaan jätti Ville Hautamäen taakseen yli 40 sekunnin erolla.

- Hienoa oli saada MM-tason ammattimies mukaan Lahden SM-ralliin ja meidän luokkaan. Esapekka näytti uuden auton iskukyvyn ja myös sen, mikä ero on ajamisessa lajin harrastajiin verrattuna, Jaro Kinnunen myönsi.

- Meidän osalta kaikki sujui ilman murheita. Olin jopa hieman yllättynyt, että SM-sarjan kilpakumppanit jäivät noin selvästi taakse.

Yksi syy on varmasti se, että Lahden ympäristön tiet olivat tosi haastavat, ja onnistuessaan pystyi tekemään aikaeroja helpommin kuin kahdessa edellisessä sorakisassa.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka siirtyivät jälleen pistetaulukossa kärkipaikalle, mutta kaikki on vielä auki mestaruuskamppailussa.

- Käytännössä se kumpi meistä Hautamäen kanssa on nopeammin maalissa päätöskisassa, voittaa SM-kultaa. Jännitettävää siis riittää kauden loppuun saakka, Kinnunen totesi.

SM-sarjan viimeinen osakilpailu koittaa Kokkolassa 25.-26. syyskuuta.

SM2-luokan pisteet 5/6 osakilpailun jälkeen:

  1. Jaro Kinnunen 92
  2. Ville Hautamäki 88
  3. Anssi Rytkönen 57
  4. Kristian Kiviniemi 57
  5. Arto Juolahti 42

Teksti Jarno Saari.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla