Pohjanmaa rallin SM-osakilpailuviikonloppuun lähdettäessä osattiin odottaa, että kotikulmilla ajavat kilpakumppanit tulevat antamaan erittäin kovan vastuksen sarjajohdossa olevalle Oskari Heikkiselle. Perjantaina ajettujen kahden ensimmäisen erikoiskokeen ja noin 30 erikoikoekilometrin jälkeen oli kuitenkin selvää, että ajamalla luokan voitto tultaisiin ratkaisemaan vain kotikisassaan ajavan Juho Koski-Lammin ja Oskarin välillä.  Kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohjaajat ajanut Juho olikin kuuden sekunnin etumatkalla ennen lauantai aamun ensimmäiselle lenkille lähtöä.

  • Oikein hyvä alku, hiukan tunnustelin ensimmäisillä pätkillä perjantaina. Viime vuoden kilpailussa emme päässeet ajamaan näitä samoja erikoiskokeita, koska harmillinen tekninen vika keskeytti kilpailun heti alussa. Nyt auto tuntui heti alusta saakka hyvältä ja ajo alkoi maistumaan. Selvää oli, että Juho tulisi tarjoamaan kotiteillään todella kovan vastuksen ja lappu oli pidettävä pohjassa alusta saakka.

Lauantai aloitettiin sitten Oskarin komennossa ja kahdelle ensimmäiselle erikoikokeelle pohja-ajan ajaneet Oskari Heikkinen – Saku Hämäläinen siirtyivät luokan johtoon. Viidennellä Länsipohjan erikoikokeella auton takajarrut lopettivat kuitenkin yhteistyön ja seurauksena oli kova vauhtiselta tieltä täydestä vauhdista pienemmälle tielle kääntyvässä risteyksessä jarrutuksen meno pitkäksi. Peruttelussa menetetty noin kymmenen sekuntia tiputti kilpailijaparin jälleen luokassa toiseksi.

  • Ei siinä sen suurempaa dramatiikkaa tapahtunut, huomasin takajarrujen tehottomuuden jo aikaisemmin ja osasin varoa. Kuitenkin täydestä vauhdista jarrutus meni liian viime tippaan, otin varman päälle ja annoin auton mennä lippusiimalle. Sitten vähän peruteltiin ja matka jatkui. Harmittihan se tietysti, kun jäimme yhdeksän sekuntia pohjista ja kilpailun voitto luisui käsistä, marginaalit oli niin pienet Juhon kanssa.

Auton jarrut saatiin kuntoon huoltotauolla ja  päivän toisen lenkin alussa kuudennella  erikoiskokeella yritettiin vielä hyökätä, mutta Juho Koski-lammin kotitiellä ajettu erikoiskoe ei antanut mahdollisuutta ensimmäistä kertaa erikoiskoetta ajaneelle Oskarille.

  • Reilun kolmen sekunnin ero pohja-ajan ajaneeseen Juhoon lisäsi eron sellaiseksi, että toiseen kertaan ajetulla Länsipohjan erikoiskokeella ajo meni enemmän kivien kiertelyksi ja tavoitteena olikin auton ehjänä maaliin saaminen. Tarkasta ajosta huolimatta, osittain huonoon kuntoon mennyt tie vaurioitti pakoputkistoa ja hienoista äänistä huolimatta, auton tehot hävisivät. Viimeinen erikoiskoe kahdeksan ajettiinkin toinen sija ja hyvät pisteet varmistellen kotiin viemisiksi.

Oskari Heikkisen viikonlopun saldona oli pieniä teknisiä murheita lukuun ottamatta jälleen ehjä kilpailu. Sarjataulukkoa ajatellen, talven ja alku kesän neljän ensimmäisen kilpailun kokonaissaldona olevien pisteiden valossa, voidaan tulokseen olla oikein tyytyväisiä. Sarjajohto vahvistui ja ero seuraavana olevaan on jo 41 pistettä.

  • Kokonaisuutena onnistunut kilpailu viikonloppu. Vauhti näyttää riittävän kilpailemaan täyspäisesti luokan voitosta ja tekeminen kokonaisuutena on mennyt hyviä harppauksia eteenpäin. Näyttäisi siltä, että Lahdessa voidaan odottaa jälleen tasaväkinen ja jännittäväkin kilpailuviikonloppu luokan voitosta.

Seuraavaksi kilpailijapari asettuu lähtöviivalle 13.-14.8. Lahdessa ajettavassa kauden viidennessä SM Top Building rallissa, joka on samalla myös Historic- autojen Euroopan mestaruusosakilpailu.

Pistetilanne ralli SM4 luokka 3 / 6:

  1. Oskari Heikkinen 95 p.
  2. Jere Pensas 54 p.
  3. Juho Koski-Lammi p. 50 p.

Rally Team Heikkinen Tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla