Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi päästelivät Pohjanmaa Rallissa kauden kolmannen kolmostilan ja jatkavat SM4 -luokan kakkospaikalla. (Kuva: JiiVee Korpela)

Rallin SM-sarjan kesäkauden toinen osakilpailu päästeltiin Pohjanmaa Rallissa helteen helliessä ajopukuun sonnustautuneita kilpailijoita. Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi kestivät helteen ja kilpakumppaneiden hiostukset ja kaappasivat SM4 -luokan kolmannen sijan.

Rallin keskuspaikalta Seinäjoelta, viime perjantaina käynnistynyt ralli piti avauspäivänä sisällään kaksi erikoiskoetta. Pensas pääsi hyvin mukaan rallin rytmiin ja Laihian Urheiluautoilijoiden kaksikko siirtyi yötauolle luokkansa kolmansina.

-Hyvin lähti ralli matkaan. Muutamissa risteyspaikoissa ajoin vähän liian varovasti, mutta eipä sitten tullut virheitäkään. Sijoitus on vauhdin mukainen, mutta huomenna pitää pystyä vähän parempaan. Takana on useampi kuski vain muutaman sekunnin päässä, avasi Pensas perjantain puristelut.

Jos avauspäivän reitillä oli ollut paljon tuttua edellisiltä vuosilta, niin lauantain ratkaisut ajettiin lähes kaikille kuljettajille uusilla erikoiskokeilla Jalasjärven suunnalla. Kolmen ensimmäisen pätkän aikana sekuntipeli kolmostilasta jatkui. Pensas putosi parilla sekunnilla neljänneksi ja takaa puskettiin sekunnin päässä.

-Päivän toinen erikoiskoe oli jouhevaa tietä ja omasta mielestä se meni ihan nappiin. Kello oli kuitenkin tyly. Ehdimme vasta viidenneksi. Muuten kolmen pätkän lenkki ennen huoltotaukoa kulki mukavasti.

Tiukka ottelu ratkesi huoltotauon jälkeisillä kahdella erikoiskokeella. Pensaan kanssa kolmospaikasta kampittaneet kuljettajat sortuivat virheisiin. Viimeisellä kiirustaipaleella Pensaalle riitti kolmostilan varmistelu. Luokan voiton vei Juho Koski-Lammi ennen pistejohdossa olevaa Oskari Heikkistä.

-Toisen päivän lenkki oli makeilla, koko ajan muuttuvilla ja haastavilla teillä. Seitsemäs pätkä oli sama, joka oli ajettu viidentenä. Siellä piti olla tarkkana, ettei satu rengasrikkoja. Kokonaisuutena Pohjanmaa oli hieno ralli, jonka selvitimme läpi virheittä. Kolmospaikkaan pitää olla tyytyväinen, koska pysyimme kakkospaikalla SM-pisteissä, heitti Pensas ja samalla menivät kiitokset huollolle ja taustajoukoille.

SM4 -luokan pisteet Pohjanmaa Rallin jälkeen: 1) Oskari Heikkinen 95 p. 2) Jere Pensas 54 p. 3) Juho Koski-Lammi 50 p.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.